vrijdag, oktober 25, 2024
HomeNBAWagner broers rollen over de Heat met Orlando - da Silva maakt...

Wagner broers rollen over de Heat met Orlando – da Silva maakt zijn debuut

De gebroeders Wagner zijn het nieuwe seizoen sterk begonnen met de Orlando Magic. Dankzij een uitstekend derde kwart wonnen de Magic duidelijk met 116:97 van de Miami Heat. Tristan da Silva maakt laat in de wedstrijd zijn NBA-debuut

De bezoekers uit Orlando wonnen het derde kwart met 39:18 na een voorsprong van slechts vier punten bij de rust. Paolo Banchero scoorde twaalf van zijn 33 punten (12/24 FG, plus 11 rebounds) in die twaalf minuten, terwijl Franz Wagner 23 punten (10/16 FG), vier rebounds en vier assists toevoegde in slechts 23 minuten. Langer dan dat was hij niet nodig; de Berlijner had in het tweede kwart lichte overtredingsproblemen.

Na een zwak voorseizoen toonde de 23-jarige echter een duidelijke verbetering en hij schoot ook drie van zijn zes driepunters raak. Over het algemeen ging het erg goed met de Magic van buitenaf. 18 van de 49 afstandsschoten gingen door de hoepel, waarvan Gary Harris (18) er zes omzette. Het maakte dus niet uit dat nieuweling Kentavious Caldwell-Pope (3, 0/5 FG) nog niet de boost was waar ze op gehoopt hadden.

Moritz Wagner kwam zoals gewoonlijk van de bank voor Orlando en scoorde zeven punten (2/4 FG), pakte zes rebounds en voegde twee assists toe. Orlando leidde met maar liefst 32 punten en de eerste Heat-fans gingen naar huis met nog acht minuten te spelen. Daardoor misten ze het NBA-debuut van Tristan da Silva, die pas in de laatste vijf minuten in actie kwam en voorlopig geen deel uitmaakt van de vaste rotatie. De nr. 18 kwam niet tot scoren en miste zijn enige schot van afstand

Miami Heat stelt teleur na rust

Vooral Miami’s superster Jimmy Butler stelde teleur met slechts drie punten (1/8 FG) in iets minder dan 26 minuten. Mede-ster Bam Adebayo (9, 1/5 FG, 7/10 FT) was ook geen factor. De topscorer van The Heat was spelverdeler Terry Rozier (19, 5/15), maar ook hij was niet erg efficiënt. De thuisploeg raakte slechts 39 procent van zijn schoten en stond ook 18 aanvallende rebounds af, die Orlando gebruikte om 25 punten te genereren.

De Heat komen zondagavond weer in actie, als de ploeg van coach Erik Spoelstra het opneemt tegen de Charlotte Hornets, die enigszins verrassend hun eerste wedstrijd wonnen bij de Houston Rockets (110-105). Orlando heeft een dag eerder een thuiswedstrijd tegen Brooklyn Nets van Dennis Schröder, waar voor het eerst in de geschiedenis van de NBA vier Duitsers tegelijk kunnen spelen.