vrijdag, oktober 25, 2024
HomeBundesligaTrapp: “We hebben niet waargemaakt wat we wilden bereiken”

Trapp: “We hebben niet waargemaakt wat we wilden bereiken”

In hun derde Europa League-wedstrijd in 2024/25 vierde Eintracht Frankfurt hun tweede overwinning met een 1-0 overwinning op Futbola Skola uit Riga om ongeslagen te blijven. Niemand in de SGE was echter echt tevreden

Het is een wedstrijd die je moet winnen, geen twijfel mogelijk. We hebben geen doelpunt tegen gekregen, dat is het positieve”, vatte Kevin Trapp na de wedstrijd tegen de Letten samen op RTL+, die toegaf dat de opluchting na de 1-0 zege dan ook groot was. “Maar alles wat we vandaag wilden doen, onze tegenstanders onder druk zetten – dat hebben we niet genoeg gedaan. We hebben niet waargemaakt wat we wilden doen, daar moeten we eerlijk in zijn”, zei de aanvoerder van Frankfurt in niet mis te verstane bewoordingen.

Trapp: “Niet onze beste prestatie”

Timmo Hardung had dat in de rust ook al gedaan: “Ik vind dat we een veel te trage wedstrijd spelen. We hebben onze kwaliteiten met onze snelheid nog helemaal niet kunnen benutten”, klaagde de clubdirecteur in de rust. Na de wedstrijd bekritiseerde sportief directeur Markus Krösche “een heleboel simpele fouten” en het feit dat zijn team vooral in de eerste helft “heel weinig bewoog” en zichzelf ook als “lui en ongeconcentreerd” presenteerde.

Toch had Trapp het verzet van de Letse underdogs volledig verwacht, inclusief een doelpunt op de lat direct na de late openingstreffer van Frankfurt. “Ik ben niet verrast, want onze tegenstanders spelen in de Europa League en zijn dus een team dat kan voetballen. We waren alleen verantwoordelijk voor het resultaat van de wedstrijd, wat laat zien dat we niet onze beste prestatie hebben neergezet”, zei hij, maar voegde er ook aan toe: ‘Ondanks alles wilden we winnen en dat hebben we gedaan.’

“Slaperige” grappenmaker Larsson draait de wedstrijd om

Dat het voor de Hessianen nog genoeg was om te winnen, had veel te maken met Hugo Larsson. Na de pauze bracht coach Dino Toppmöller de Zweed in voor Mahmoud Dahoud. En vanaf dat moment was Larssons aanwezigheid niet alleen te zien in duels, maar ook in aanvallende acties – zoals in de beslissende scène in de wedstrijd in de 79e minuut.

Tot zijn eigen vermaak “raakte hij de bal eigenlijk helemaal niet” met zijn afwerking, die nauwkeurig in de linkerhoek van het doel belandde. Maar dat hoeft ook niet,” zei de 20-jarige grijnzend. Larsson had ook kritiek op de prestatie van zijn ploeg voor rust. Hoewel ze wisten dat ze de betere spelers hadden, speelden ze niet snel (“Ik viel niet meteen in slaap, maar …”) om hun eigen kwaliteiten te benutten. Pas na rust ging het wat beter – met Larsson op het veld.