donderdag, september 19, 2024
HomeFootballThiaw met pech: Real verliest van Milan in endrick-debuut

Thiaw met pech: Real verliest van Milan in endrick-debuut

AC Milan heeft de prestigieuze testwedstrijd tegen Real Madrid in Chicago gewonnen. Real-debutant Endrick scoorde bijna zijn eerste doelpunt, maar een Duitse Milan-speler raakte de lat

De toeschouwers op Soldier Field in Chicago hadden niet op veel meer voetballende grootsheid getrakteerd kunnen worden: De 15-voudige Champions League winnaars stonden tegenover de zevenvoudige winnaars, Real Madrid en AC Milan, die op de eerste en tweede plaats staan in dit eeuwige klassement.

Op donderdagavond (CEST) stonden de runners-up echter voor op de leiders. De Rossoneri waren zich er duidelijk van bewust dat ze al twee testwedstrijden hadden gespeeld (1-1 tegen Rapid Vienna, 3-2 tegen Manchester City), terwijl Real in ieder geval hun voorbereiding op gang had gebracht in duels met grote tegenstanders.

De witten hadden het nog steeds moeilijk, met vaste doelman Courtois die al na zeven minuten twee reddingen moest verrichten – vooral tegen Chukwueze (4e). De eigen aanval van de regerend CL-winnaar liet veel te wensen over, ondanks het debuut van de 18-jarige Endrick. De Braziliaanse middenvelder zorgde via Brahim Diaz (36′) in ieder geval voor de enige noemenswaardige kans van Real voor rust.