woensdag, juli 3, 2024
HomeBasketballSterke eerste helft: Bayern geeft Würzburg geen kans

Sterke eerste helft: Bayern geeft Würzburg geen kans

In de eerste ronde tegen Ludwigsburg verloor Bayern zijn eerste thuiswedstrijd. De ploeg uit München deed het nu beter en won tegen Würzburg zonder ooit bedreigd te worden

Het basketbalteam van FC Bayern München heeft hun eerste halve finalewedstrijd in de play-off tegen Würzburg Baskets met een duidelijke marge gewonnen. Het beste team in de hoofdronde zegevierde woensdag met 91:76 (49:27) en kwam geen enkele keer op achterstand. De tweede wedstrijd van de best-of-five serie vindt vrijdag ook plaats in München. Het eerste team dat drie overwinningen boekt, gaat door naar de finalereeks van de BBL.

Würzburg had moeite met de verdediging van München en raakte slechts één van hun eerste elf schoten vanuit het veld. Daardoor kwam Bayern al na zeven minuten met dubbele cijfers voor (15:5) en maakte de thuisploeg herhaaldelijk gebruik van het voordeel in grootte. München controleerde het spel ook in de tweede helft, vooral dankzij Carsen Edwards (15 punten) en Serge Ibaka (18 punten), en stond 49:27 voor bij de rust.

De bezoekers gaven niet op in de tweede helft, speelden teen-tegen-teen met de favorieten en brachten de achterstand terug tot maar liefst elf punten in de slotfase. Maar Würzburg had uiteindelijk te weinig in huis om de kwaliteit en kwantiteit van Bayern te pareren. Naast hun aanvoerder Otis Livingston, die was uitgeroepen tot meest waardevolle speler in de hoofdronde, moesten ze het ook doen zonder Julius Böhmer. Deze korte rotatie liet zich voelen

Bayern München – Würzburg Baskets 91:76 (49:27)

Beste scorers voor München: Ibaka (18 punten), Edwards (15), Giffey (12), Bolmaro (11), Lucic (10)
Beste scorers voor Würzburg: Ugrai (18), Perry (17), Washington (13), Welp (10)