zondag, oktober 6, 2024
HomeSerie ASprookjesachtig afscheid: Alex Sandro speelt nog een hoofdrol

Sprookjesachtig afscheid: Alex Sandro speelt nog een hoofdrol

Juventus Turijn vierde een verzoenend einde van hun Serie A-campagne: Uitgerekend Alex Sandro speelde weer een hoofdrol in de 2-0 overwinning op Monza

Zes competitiewedstrijden op rij zonder overwinning – en slechts een paar dagen na het wilde 3-3 gelijkspel tegen Bologna – werd Juventus thuis uitgedaagd tegen Monza in de Serie A-finale. Het zou een speciale avond worden voor de vaste favorieten, want Alex Sandro maakte zijn laatste optreden in een Juve-shirt na meer dan 300 competitieduels en negen jaar voor de Bianconeri. De Braziliaan zelf had de eer om de kroon op het werk te zetten.

Maar eerst dit: Fagioli, die ook werd opgenomen in de voorlopige EK-selectie van Italië, vierde zijn rentree in de basiself na het uitzitten van een straf van zeven maanden voor een gokschandaal. En de 23-jarige middenvelder kreeg de eerste grote kans in een gelijkopgaande openingsperiode – zijn schot van buiten het strafschopgebied ketste net tegen de lat (17′).

Chiesa blijft wervelen

Na ongeveer 25 minuten voerde Juve het tempo echt op. Seconden nadat Izza van de lijn had gered, omspeelde Chiesa tegenstander d’Ambrosio met een tunnel en schoot in de benedenhoek om de leiding te nemen (26′). Twee minuten later was het een scène die de term “van alle tijden” waardig was: Fagioli nam een corner van rechts met kracht en sneed naar de eerste paal, waar Alex Sandro daadwerkelijk in de verre hoek kopte. Zijn eerste Serie A-doelpunt van het seizoen zou zijn laatste zijn voor de Bianconeri.

Juve’s invaller Pinsoglio kwam na rust ook een paar minuten in actie. Monza kwam met veel inzet uit de kleedkamer, maar de Juventus-doelman redde snel op de inzet van Birindelli (52′). Ze maakten er bijna 3:0 van in de tegenaanval, maar de omhaal van Chiesa trof alleen de tweede paal (53′).

Het was Chiesa die vervolgens perfect werd opgezet door Fagioli – maar dit keer redde Monza-doelman Sorrentino met het grootste risico (61′). In het laatste half uur was vooral de 74e minuut een zeer emotionele minuut: niet omdat Tiago Djalo zijn debuut maakte voor Juve, maar omdat Alex Sandro zijn welverdiende afscheid nam

Ererondes voor het laatste fluitsignaal

Er was een staande ovatie, alle teamgenoten kwamen knuffelen en Alex Sandro was in tranen. Na zijn wissel deed de linksbuiten een ereronde langs de zijlijn en klapte in zijn handen met veel fans. Na het laatste fluitsignaal – het bleef bij een verdiende 2:0 – overhandigde Alex Sandro trots de Coppa Italia trofee aan de fans

Het sprookjesachtige afscheid tilt Juve voorlopig naar de derde plaats, terwijl Atalanta (vijf punten minder) hen nog kan inhalen met twee overwinningen in de seizoensfinale. Ondertussen wordt de 33-jarige Alex Sandro al in verband gebracht met Braziliaanse clubs