zondag, september 8, 2024
HomeSerie ASlechts een gelijkspel in Florence: Napoli op de rand van Europese plaatsen

Slechts een gelijkspel in Florence: Napoli op de rand van Europese plaatsen

Napoli dreigt volgend seizoen geen Europees voetbal meer te spelen. Het gelijkspel bij de buren in Florence betekent dat de Napolitanen er nu op moeten rekenen dat AC hun resterende twee wedstrijden verliest

Voor SSC Napoli was winst bijna een must om als achtste te eindigen en zich te kwalificeren voor de Conference League. In de clash met buren en Conference League-finalisten Florence moesten de bezoekers het echter stellen zonder aanvoerder di Lorenzo, die last had van buikgriep, en topscorer Osimhen, die geblesseerd was.

De bezoekers uit Napoli begonnen goed en namen na een gelijkopgaande openingsperiode de leiding via een kopbal van Rrahmani uit een corner (8′). Het volgende doelpunt was ook voor de Napolitanen, maar Kvaratskhelia kreeg zijn directe schot niet op doel (13′).

Napoli werd passiever en liet Florence meer en meer in de wedstrijd komen. Afgezien van Beltran (24′) en een afstandschot van Kouamé (35′) kwam er echter weinig van terecht. Maar toen draaide AC de wedstrijd binnen drie minuten om: Eerst strafte Biraghi een handsbal van Lobotka af met een droomvrije trap (40′), waarna Nzola geen twee keer gevraagd hoefde te worden na een misplaatste pass van Politano in zijn eigen strafschopgebied (42′).

Na rust moest SSC eerst een afstandschot van ex-Stuttgart-speler Gonzalez incasseren, voordat het begon aan te vallen via Kvaratskhelia (50′) en een dubbele kans van Simeone en Cajuste (51′). De gelijkmaker kwam er in de 57e minuut: Kvaratskhelia deed wat Biraghi deed en scoorde de gelijkmaker met een schitterende directe vrije trap

Kvaratskhelia maakt fantastische gelijkmaker

SSC kwam dichtbij een ommekeer, maar Politano raakte de paal niet (63′). Daarna gebeurde er bijna niets meer voor het doel en dwong Politano Terracciano opnieuw tot een redding (76′). Rrahmani kopte de hoekschop net naast (78′). Vier minuten later wees scheidsrechter Matteo Marchetti naar de stip nadat Lobotka een overtreding op Belotti had begaan, maar hij draaide zijn beslissing terug nadat de VAR tussenbeide was gekomen en de beelden had bekeken.

Afgezien van Raspadori’s ongevaarlijke finish (90.+4) gebeurde er daarna niets noemenswaardigs meer, waardoor de eindstand een terechte 2:2 bleef. Een uitslag waar Florence veel beter mee kan leven

Om nog kans te maken op de achtste plaats moet Napoli nu zijn laatste wedstrijd in Lecce winnen en tegelijkertijd hopen dat Florence zijn twee resterende wedstrijden bij Cagliari en Atalanta verliest (inhaalwedstrijd op 2 juni). Tussendoor heeft AC nog de Conference League-finale tegen Olympiakos Piraeus (29 mei, 21.00 uur).