donderdag, september 19, 2024
HomeBasketballParalympics: Eerste overwinning voor rolstoelbasketballers

Paralympics: Eerste overwinning voor rolstoelbasketballers

De Duitse rolstoelbasketballers hebben hun eerste overwinning geboekt op de Paralympische Spelen in Parijs. In een sfeervolle wedstrijd tegen Frankrijk nam het DBB-team revanche voor hun nederlaag op de Olympische Spelen een paar weken geleden

Overwinning nummer één voor het Duitse rolstoelbasketbalteam op de Paralympische Spelen. Duitsland versloeg gastland Frankrijk met 72:64 (36:34) in de Bercy Arena, waar de wereldkampioenen basketbal van Dennis Schröder maar net naast een medaille waren geëindigd, en staat nu op de tweede plaats met één overwinning en één nederlaag.

Net als de 55:76 overwinning tegen mede-favoriet Groot-Brittannië aan het begin, was het begin van de wedstrijd tegen Frankrijk een mislukking. De ploeg van bondscoach Michael Engel stond na minder dan vijf minuten 4:13 achter, maar vocht zich terug in de wedstrijd en ging met een voorsprong de rust in.

Duitsland zegevierde uiteindelijk in een bewogen tweede helft, geleid door topscorer Matthias Güntner (22 punten). Zijn doelpunt bij de laatste zoemer zorgde ervoor dat Duitsland de betere basketverhouding had tegen de Canadezen, die op punten gelijk stonden.

De overwinning was belangrijk voor de Duitse ploeg om een goede uitgangspositie voor de knock-outronde veilig te stellen. Alle teams in de twee groepen van vier zullen eerst de kwartfinales bereiken. Het team dat onderaan eindigt in de groep zal het opnemen tegen de winnaar van de parallelle groep, terwijl de vierde plaats een confrontatie met eeuwige favorieten USA zou betekenen. Duitsland neemt het maandag in de laatste groepswedstrijd (16.00 uur) op tegen Canada.