donderdag, september 19, 2024
HomeFootballNkunku scoort voor de derde wedstrijd op rij - en maakt zich...

Nkunku scoort voor de derde wedstrijd op rij – en maakt zich weer even zorgen

Chelsea FC heeft voor het eerst gewonnen in de zomervoorbereiding van dit jaar: The Blues versloegen de Mexicaanse club CF America met 3-0 in Atlanta als onderdeel van hun reis naar de VS

De eerste twee wedstrijden vanEnzo Maresca als de nieuwe Chelsea-coach waren heel verschillend, maar na een 2-2 gelijkspel met Wrexham uit Wales en een 4-1 nederlaag tegen de Schotse reuzen Celtic Glasgow, vierde de Italiaan donderdagavond zijn eerste overwinning.

Nieuwe zomeraanwinst Dewsbury-Hall maakte zijn debuut in de 3-0 overwinning op CF America, terwijl doelman Jörgensen (voor bijna 25 miljoen euro overgekomen van Villarreal) ook zijn eerste optreden maakte in het Chelsea-doel in de tweede 45 minuten. De vroege voorsprong kwam echter op naam van Nkunku, die zijn prille vorm in de zomervoorbereiding laat zien: Nadat hij tegen Wrexham en Celtic elk een doelpunt maakte, opende de voormalige Leipziger ook tegen CF America de score – met een penalty na drie minuten, die hij koelbloedig in het midden binnenschoot.

Chelsea bleef de wedstrijd daarna domineren en was na 21 minuten eindelijk op weg naar de overwinning: Dewsbury-Hall werd aan de linkerkant naar de basislijn gestuurd, waar de talentvolle spits Guiu, die was overgekomen van FC Barcelona, met ijskoude precisie binnenkopte. Het was het eerste doelpunt van de 18-jarige in zijn derde opeenvolgende optreden in de basiself.

Dilrosun raakt de lat

De favorieten gingen vervolgens te slordig om met hun kansen, wat werd geïllustreerd door een gemiste dubbele kans van Sterling en Gusto. De beste kans van de Mexicanen werd gemist door voormalig Hertha-speler Dilrosun, die met zijn krachtige schot met links de lat raakte.

Na rust was het opnieuw Nkunku die de toon zette. Keeper Cota kon de Fransman alleen afstoppen met een overtreding en Madueke schoot de penalty in de linkerbovenhoek en bracht de stand op 3:0 (79′).

Nkunku, vorig seizoen een terugkerende afwezige, was even een zorgenkindje toen hij er bij het laatste fluitsignaal af hinkte. Maar Maresca gaf al snel het sein veilig: “Malo Gusto, Benoit Badiashile en Christopher Nkunku hadden alleen kramp.”

Al met al was de Italiaan blij met zijn eerste overwinning als Blues-coach. “Vanuit mijn persoonlijke oogpunt zijn we gestaag verbeterd in de wedstrijden van Wrexham naar Celtic naar vandaag – en dat is het belangrijkste,” zei de 44-jarige.