zondag, september 8, 2024
HomeFootballNa 13 wedstrijden zonder nederlaag: Columbus schokt Lloris en LAFC

Na 13 wedstrijden zonder nederlaag: Columbus schokt Lloris en LAFC

Zes doelpunten, drie rode kaarten en een gebroken reeks: de clash tussen Los Angeles FC en Columbus Crew op speeldag 24 van de MLS had het allemaal

De borst van LAFC had niet veel breder kunnen zijn in aanloop naar de wedstrijd tegen Columbus Crew: de ploeg onder leiding van Hannover 96-verdediger Steven Cherundolo had in 13 opeenvolgende wedstrijden niet verloren en stond bovenaan in de Western Conference van de MLS – terwijl de tegenstanders uit Ohio op de derde plaats in het oosten stonden achter FC Cincinnati en Lionel Messi’s Inter Miami.

De bezoekers waren echter niet onder de indruk en dwongen LA-doelman en wereldkampioen Hugo Lloris al vroeg tot een sterke redding met een scherpe kopbal van Cucho (5′). Hoewel de favorieten ook hun kansen kregen (Bouanga, 5; Kamara, 14), bracht Columbus Los Angeles in de 38e minuut van een verder rustige eerste helft een schok toe: Ramirez kreeg veel te veel ruimte in het vijfmetergebied en Lloris was volkomen machteloos van zo dichtbij.

Cucho verslaat Lloris fantastisch

Maar het was Cucho die de thuisfans tien minuten in de tweede helft het zwijgen oplegde toen de aanvaller een droomdoelpunt scoorde. De Colombiaan krulde de bal met zijn rechtervoet vanuit de rechterhoek van het strafschopgebied over Lloris heen in de linkerhoek (56′). Farsi’s volley tegen het houtwerk na een mislukte opruiming leidde de volgende aanval van de bezoekers in, en Rossi rondde met precisie af tegen zijn oude club en maakte er 3-0 van (60′).

Tot overmaat van ramp voor de Californiërs kreeg Palencia een tweede gele kaart nadat het doelpunt van Buoanga was afgekeurd wegens buitenspel (79′) en LA kwam vanaf de 83e minuut met tien man te staan. Ramirez kopte de vrije trap die volgde in de verre hoek (84′), waardoor de thuisploeg nu alleen nog maar bezig was met het beperken van de schade – en Ordaz deed precies dat. Amper vijf minuten na zijn invalbeurt profiteerde hij van een slordige uittrap van Crew-doelman Schulte en schoot de bal binnen: 1:4 (85′).

Twee rode kaarten – LAFC: ongeslagen reeks voorbij

In de 89e minuut zorgde Matan voor de eindstand 5:1 na een fout op het ongeconcentreerde middenveld van LAFC. Maar de wedstrijd was nog niet voorbij: Hinestroza haalde speels tijd van de klok, wat Segura helemaal niet beviel en hem aanzette tot een rustieke overtreding. Er ontstond een handgemeen, waarbij Murillo zijn teamgenoten met zijn handen verdedigde en Hinestroza nipt miste met een vuistslag – scheidsrechter Lukasz Szpala gaf beiden direct rood (90.+7). Het onverkwikkelijke einde van een spectaculaire wedstrijd

De prachtige ongeslagen reeks van de Californiërs is voorbij, maar Lloris en co. blijven op gelijke hoogte met Real Salt Lake en met een wedstrijd achterstand aan de top van de Western Conference