woensdag, juli 3, 2024
HomeFootballMexico uit na laat drama - Venezuela niet te stoppen

Mexico uit na laat drama – Venezuela niet te stoppen

Ecuador speelde met 0-0 gelijk om Mexico uit de Copa America te gooien en de kwartfinales tegen Argentinië te bereiken. De groepswinnaars waren Venezuela, die groots blijven spelen

De Copa America is al voorbij voor Mexico. De regerende winnaars van de Gold Cup misten een plaats in de kwartfinales door een 0-0 gelijkspel tegen Ecuador op maandagavond (CEST) en eindigden derde in Groep B met vier punten – terwijl Ecuador het in de halve finales opneemt tegen titelverdediger Argentinië.

Zoals verwacht ontwikkelde zich in het State Farm Stadium in Glendale/Arizona een zwaarbevochten duel met weinig kansen, waarin de Mexicanen, die een overwinning nodig hadden vanwege hun mindere doelsaldo ten opzichte van Ecuador, na de pauze alleen maar meer risico namen. Maar Piero Hincapie, William Pacho & Co. gaven weinig toe en overleefden ook een laat drama in de blessuretijd.

Nadat invaller Guillermo Martinez werd neergehaald in een tackle met Felix Torres in het strafschopgebied, kende scheidsrechter Mario Escobar in de zevende minuut van de rust aanvankelijk een strafschop toe aan Mexico, maar de beslissing werd terecht gecorrigeerd door de VAR: Torres had de bal duidelijk gespeeld.

Venezuela zonder punt in kwartfinale – Bielsa mist Uruguay tegen VS

In de parallelle wedstrijd verzekerde Venezuela zich van de groepsoverwinning, waarvoor het 0-0 gelijkspel van Mexico alleen al genoeg zou zijn geweest. Vinotinto, dat vierde staat in de Zuid-Amerikaanse kwalificatietabel en een realistische kans heeft om voor het eerst deel te nemen aan de Wereldbeker, won ook voor het eerst in hun geschiedenis hun derde Copa-wedstrijd met een overtuigende 3-0 overwinning op Jamaica, dat nog geen punten heeft. Eduard Bello (49), Salomon Rondon (56) en joker Eric Ramirez (85) scoorden in Austin/Texas. Venezuela staat in de kwartfinales tegenover Canada

Ondertussen zal Uruguay het in hun laatste groepswedstrijd zonder coach Marcelo Bielsa moeten doen. “El Loco” werd geschorst – niet de eerste coach op dit toernooi – omdat hij de herstart na de pauze zou hebben vertraagd in de 5-0 overwinning op Bolivia. Na twee overwinningen en met een doelsaldo van +7 zijn het ticket voor de kwartfinale en de groepswinst voor Uruguay nu alleen nog mathematisch binnen handbereik in de aanloop naar de wedstrijd tegen gastland USA (dinsdag, 3:00 CEST).