donderdag, september 19, 2024
HomeChampions LeagueLate verlossing: Dzeko en Szymanski redden Mourinho's thuisdebuut

Late verlossing: Dzeko en Szymanski redden Mourinho’s thuisdebuut

Fenerbahce mag blijven dromen van Champions League-voetbal. Hun optreden in de 2-1 nederlaag tegen FC Lugano gaf de fans echter minder reden om te dromen

Het was geen thuisdebuut met een grote “knal” – noch in positieve noch in negatieve zin. Fenerbahce ging door naar de derde ronde van de Champions League kwalificatie met een weinig inspirerende 2:1 overwinning tegen FC Lugano. Volgende week staat er nog meer op het spel als ze het opnemen tegen Ligue 1-club Lille. Het eerste been in Frankrijk vindt plaats op 6 augustus en het tweede been in Turkije op 13 augustus.

Fener ging de tweede wedstrijd tegen Lugano in zonder hun nieuwe doelpuntenmaker En-Nesyri, de duurste nieuwe ondertekening in de geschiedenis van de SüperLig. Zeven dagen geleden hadden de Turkse runners-up een spectaculaire wedstrijd in Zwitserland met 4:3 gewonnen. Een treble van ex-Wolfsburg speler Dzeko had Fenerbace toen gered. De nu 38-jarige doelpuntenmaker zou ook deze keer een beslissende invloed hebben.

Eerst verpestte Lugano echter het feestje bij het thuisdebuut van coach José Mourinho. Na een aaneenschakeling van fouten in de Turkse defensie, aan het einde waarvan Szymanski de bal naar de rand van het strafschopgebied kopte, nam Hadj Mahmoud alle risico en scoorde met een droomfinish in de rechterhoek (7e minuut).

Slechts 42 procent balbezit en drie schoten op doel

Een goede beslissing van Mourinho, want Yandas schoot in de 59e minuut een vrije trap vanaf rechts het strafschopgebied in, waar Dzeko vrij stond en de 1-1 binnenkopte. De wedstrijd werd daarna spannend en in de blessuretijd beslist in het voordeel van de thuisploeg: Dzeko zette voor, Kahveci zette voor, Tadic kopte voor en Szymanski – ongelukkig voor de 0:1 – schoof de bal over de lijn voor de eindstand 2:1 (90.+3).