vrijdag, oktober 18, 2024
HomePremier LeagueHudson-Odoi maakt zijn oude club wakker: Chelsea blijft op koers voor Europa

Hudson-Odoi maakt zijn oude club wakker: Chelsea blijft op koers voor Europa

Chelsea FC houdt hun Europese droom levend met hun derde overwinning op rij. Het zag er kort voor het einde naar uit dat ze zouden verliezen in Nottingham. Het openingsdoelpunt van Callum Hudson-Odoi schudde de trage Blues wakker, die de wedstrijd binnen twee minuten omdraaiden.

De uitgangspositie was duidelijk: het gelijkspel van Newcastle United in de middag gaf Chelsea FC de kans om gelijk te komen met de Magpies met een overwinning in Nottingham. The Blues waren opgevrolijkt door hun 5-0 overwinning op West Ham en waren ongewijzigd tegen de Reds, die de eerste kans van de wedstrijd kregen. Wood slaagde er echter niet in om Petrovic te verslaan in het Chelsea-doel (2e).

Palmer zet Mudryk op – Boly heeft het antwoord

Het eerste gejuich was voor de bezoekers: Palmer speelde een briljante pass in het strafschopgebied, Mudryk bedankte hem en scoorde vanuit een scherpe hoek om de leiding te nemen (8e) – maar het duurde niet lang

Na een tactische overtreding van Badiashile, zette de vrije trap van Gibbs-White Boly op, die het beter deed dan Jackson en de bal binnenkopte voor een snelle gelijkmaker (16′). Echter, zo levendig als de eerste helft was begonnen, zo eindigde het met een 1-1 stand bij de rust.

Forest mist drie keer de lat

Na de hervatting stond het spel echter op scherp, vooral dankzij de gastheren, die hun plaats in de competitie eindelijk wilden veiligstellen met een punt. Maar, zoals we allemaal weten in de kelder, ontbrak het hen aanvankelijk aan het nodige geluk.

Yates (53), Gibbs-White (57) en Hudson-Odoi (71) kregen allemaal goede kansen, maar de paal stond alle drie

in de weg.

Hudson-Odoi maakt de Blues wakker

Het leek echter slechts een kwestie van tijd voordat het passieve spel van de slaperige Blues – alleen Thiago Silva zorgde voor een overtreding (63e) – in hun gezicht zou ontploffen.

En dus was het ex-Blue Hudson-Odoi die de ban brak met weer een sterke aanval (74′), die de Blues blijkbaar wakker schudde. Chelsea FC was er ineens – en draaide de wedstrijd in twee minuten om. Eerst krulde Sterling de bal in het net (80′), daarna kopte Jackson vrij binnen (82′).

Chelsea blijft op gelijke hoogte met Newcastle United in de race om de eerste plaats, maar de nederlaag is waarschijnlijk ook niet al te tragisch voor Forest. Met een doelsaldo dat twaalf doelpunten beter is dan de eerste degradatieplaats en Luton Town, zou er veel mis moeten gaan op de laatste speeldag. Vooral omdat Nottingham gastheer is van het al gedegradeerde Burnley FC (zondag, 17.00 uur). Chelsea speelt op hetzelfde moment tegen Bournemouth