donderdag, oktober 24, 2024
HomePremier LeagueHaaland scoort nog een treble: City blijft foutloos bij West Ham

Haaland scoort nog een treble: City blijft foutloos bij West Ham

Manchester City blijft foutloos in hun derde Premier League-wedstrijd van het seizoen. Erling Haaland kreeg de Skyblues weer op de rails bij West Ham United met nog een treble

Met twee overwinningen uit hun eerste twee Premier League-optredens en succes in het Community Shield was het seizoen al goed begonnen voor regerend kampioen Manchester City. De volgende overwinning zou komen op West Ham United. Pep Guardiola zette zijn volledige aanvalskracht in met de Bruyne, Doku en Haaland, maar liet Gündogan aanvankelijk weg. Net zoals zijn collega Julen Lopetegui aanvankelijk Füllkrug op de bank liet zitten

Dias eigen doelpunt maakt openingstreffer Haaland gelijk

In tegenstelling tot de verwachtingen was het de thuisploeg die begon met aanvallen. Antonio kon een voorzet van Kudus niet omzetten (2), waarna Bowen werd afgekeurd door Ederson (4). De Cityzens herstelden zich echter snel en al snel ontstond het bekende beeld: eerst kopte Haaland helemaal vrij over het doel (6e), maar vier minuten later bleef hij ijskoud en rondde hij de assist van Bernardo Silva af: 1-0.

De bezoekers bleven daarna het spel domineren en creëerden kans na kans: eerst redde Areola op de Bruyne (14), daarna raakte de Belg de bal tegen de paal en Grealish schoot het vervolgschot over (18). Maar na een onnodig eigen doelpunt van Ruben Dias, die een voorzet van Bowen zonder enige druk in zijn eigen doel schoof, stond het ineens 1:1 (19′). Haaland herstelde de voorsprong echter snel (30′) en Lewis miste zelfs de kans om vanuit een scherpe hoek de voorsprong te vergroten (39′).

Kudus’ schot op de paal brengt Hammers terug in de wedstrijd

Vlak voor rust miste Kudus de gelijkmaker met een schot uit een scherpe hoek, waardoor West Ham terugkwam in de wedstrijd. Na rust verloor Manchester de controle over de wedstrijd en begonnen de Hammers een levendige wedstrijd te spelen: Kudus knalde een bal tegen de paal (52e), Akanji kon Antonio nog net van zich afhouden (59e). Pas in de 64e minuut kregen de Sky Blues hun eerste kans van de tweede helft: Bernardo Silva schoot zwak in de armen van invaller Fabianski.

Gündogan moet de Skyblues nu helpen om de wedstrijd weer onder controle te krijgen. Aan de andere kant kwam Füllkrug op om alsnog de gelijkmaker te scoren. De internationale spits zette Soucek in stelling, maar die miste (80′). Daarna was het terug aan Haaland om de wedstrijd te beslissen: City counterde tegen de Hammers, die stand hielden, en de Noor hield opnieuw het hoofd koel voor de keeper om de treble te voltooien (83e).

Keepers kunnen zich pas laat onderscheiden

De spits maakte er in de slotfase nog bijna doelpunt nummer vier van, maar hij werd afgekeurd door doelman Fabianski (90.+3). Aan de andere kant verrichtte Ederson een schitterende redding op Summerville (90.+4).

Na de interlandbreak moet City zaterdag thuis tegen Brentford. Tegelijkertijd ontvangen de Hammers hun rivalen FC Fulham.