zaterdag, juli 6, 2024
HomeLa LigaFermin bezorgt Xavi een afscheidszege

Fermin bezorgt Xavi een afscheidszege

In de laatste wedstrijd van het La Liga-seizoen speelde Barcelona, dat al tweede was geworden, tegen Sevilla FC. Het was Xavi’s laatste optreden aan de Catalaanse zijlijn

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen in Sevilla werd bekend dat Xavi toch geen coach van FC Barcelona zou blijven. De laatste wedstrijd van het La Liga-seizoen werd dus een afscheidswedstrijd voor het Barca-icoon. Zijn team was erop gebrand om nog een treble veilig te stellen en nam na 15 minuten de leiding via Lewandowski – Joao Cancelo had precies voorgezet en de Pool kapitaliseerde op de eerste kans van de wedstrijd

Sevilla, dat een teleurstellend seizoen achter de rug heeft, verbeterde zich na het doelpunt. Ter Stegen wist een schot van Lukebakio nog langs de linkerpaal te tikken, maar was kort daarna machteloos tegen En-Nesyri in de korte hoek – 1:1 (31′). Daarna ontspon zich aan beide kanten een open woordenwisseling. Deels omdat beide verdedigingen hun hoofd al bij de zomerstop hadden

Aluminium doelpunten aan beide kanten

De lat (Pedri, 38), de paal (Joao Cancelo, 44) en Nyland voorkwamen dat Barca opnieuw op voorsprong kwam. Aan de andere kant kreeg Lukebakio nog meer grote kansen, maar ook hij scoorde niet tegen het aluminium en schoot net naast (45, 45.+2). De ploegen gingen met 1:1 de rust in.

Na de hervatting was het spel aanvankelijk een stuk rustiger voordat Fermin na ongeveer een uur de bal vanaf 18 meter in de linkerhoek schoot. Barca leek daarna de voorsprong uit te breiden, maar joker Joao Felix slaagde er niet in Nyland te verslaan en Koundé stuiterde de bal vanaf vier meter langs het lege doel (65e, 75e).

Uiteindelijk was het toch genoeg voor de overwinning, want de voorzichtige pogingen van Sevilla in de slotfase werden niet met succes bekroond. Xavi vierde een succesvolle finish dankzij Fermin.