zondag, september 8, 2024
HomeBasketballEerste wedstrijd gaat naar Chemnitz: Niners winnen voor het eerst dit seizoen...

Eerste wedstrijd gaat naar Chemnitz: Niners winnen voor het eerst dit seizoen van Alba Berlin

De spelers van hoofdcoach Rodrigo Pastore beginnen perfect aan de halve finale van de play-off. De Saksen winnen 95:82 op de weg dankzij een sterke verdediging

De basketbalploeg Niners Chemnitz heeft Alba Berlin voor het eerst dit seizoen verslagen. De Saksen behielden
dinsdag de eerste play-off halve finale wedstrijd in de best-of-five serie tegen de Albatrossen met 95:82 (44:32). De
grootste aandeel in het succes. Kevin Yebo (23), Kaza Kajami-Keane (16), Jeff Garrett, Jonas Richter (elk 13) en Ousman Krubally (10)

Sterling Brown (24), Johannes Thiemann (23) en Martin Hermansson (10) scoorden de meeste punten voor de thuisploeg. In het reguliere Bundesliga-seizoen hadden de Niners de ontmoetingen met Berlijn verloren met 90:101 en 79:84.

Het tweede kwart draait de wedstrijd om

De bezoekers namen halverwege het tweede kwart het heft in handen. Met een 16:2 run bogen de spelers van hoofdcoach Rodrigo Pastore een achterstand van 28:30 (16e minuut) om in een 44:32 voorsprong voor de pauze, die Chemnitz in de 27e minuut uitbreidde naar 66:50. De thuisploeg kwam niet meer dichterbij. De thuisploeg kwam niet verder dan 73:79 in de 37e minuut. De Niners maakten indruk met hun sterke verdediging en hadden daardoor luchtoverwicht onder de baskets. De bezoekers pakten 39 rebounds, terwijl Berlijn er maar 29 had