zaterdag, oktober 19, 2024
HomeBasketballDuel der achtervolgers - Würzburg wint nipt van Hamburg

Duel der achtervolgers – Würzburg wint nipt van Hamburg

De Würzburg Baskets hebben de Hamburg Towers nipt verslagen in een spannend duel op vrijdagavond. Beide teams bleven de hele wedstrijd op gelijke hoogte, maar Würzburg hield uiteindelijk de neus vooraan en won de wedstrijd met een sterke teamprestatie

De Würzburg Baskets wonnen nipt van de Hamburg Towers in een felbevochten wedstrijd op vrijdagavond. Beide teams waren vanaf het begin gelijkwaardig en zo ontwikkelde zich een duel waarin geen van beide teams duidelijk afstand kon nemen. Na een gelijkopgaande eerste helft ging Würzburg met een nipte 47:44 voorsprong de rust in. Hamburg hield goed stand, vooral dankzij Brae Ivey, die in totaal 21 punten scoorde en ook schitterde met zijn positiespel en belangrijke schoten in de eerste helft. The Baskets profiteerden daarentegen van hun diepe rotatie, want verschillende spelers namen verantwoordelijkheid

BBL: Klassen en Jackson leiden Würzburg

In de tweede helft kon Würzburg de nipte voorsprong lang vasthouden, maar zonder beslissend verschil te maken. Vooral center Owen Klassen zorgde met zijn 19 punten (9/12 FG) en 13 rebounds voor problemen in de Hamburgse verdediging en noteerde een indrukwekkende double-double. Hij werd gesteund door BBL topscorer Jhivvan Jackson, die ook een belangrijke rol speelde met 18 punten. Würzburg kon kortstondig een grotere voorsprong opbouwen in het derde kwart toen Nelson Phillips een belangrijke drie raakte en de stand op 64:55 bracht, maar Hamburg gaf niet op

De Towers vochten zich terug in de wedstrijd aan het begin van het laatste kwart, maar Würzburg toonde sterke zenuwen in de slotfase en liet de voorsprong niet uit handen glippen, ondanks het krappe spelverloop. Naast Klassen en Jackson scoorden vier andere Würzburg-spelers in de dubbele cijfers, wat de samenhangende teamprestatie onderstreepte. De Hamburgse Jordan Barnett maakte indruk met 17 punten en vijf rebounds, maar uiteindelijk was het niet genoeg om de Baskets nog een keer serieus in gevaar te brengen. Würzburg leverde een solide prestatie in crunch time en boekte een nipte maar verdiende overwinning.

Vooruitkijken naar de volgende wedstrijden

De Würzburg Baskets vervolgen hun Basketball Champions League campagne op woensdag 23 oktober. Ze staan tegenover Nanterre 92 in een uitwedstrijd om 20:00. In de easyCredit BBL staat Würzburg voor een moeilijke opgave op zondag 27 oktober, wanneer het om 16:30 in München aantreedt tegen Bayern.

De Hamburg Towers reizen op dinsdag 22 oktober af naar Venetië, waar ze het in de EuroCup om 20.00 uur opnemen tegen Reyer Venezia. De BBL gaat verder voor Hamburg op zondag 26 oktober om 20:00 als ze thuis tegen MBC spelen.