zondag, september 8, 2024
HomeSerie ADroomdoelpunt en perfecte voorzet: ex-Wolfsburg speler Rodriguez doet Milan zinken

De hoogste overwinning van het seizoen in de week ervoor bleek zaterdagavond een doekje voor het bloeden: de Rossoneri verloren hun uitwedstrijd bij FC Torino verdiend met 3-1. Ex-Wolfsburg speler Rodriguez zette een briljante prestatie neer

Na zes opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning, zette Milan afgelopen weekend een grote stap voorwaarts: De 5:1 tegen Cagliari, de hoogste overwinning van het seizoen, had de ploeg van coach Stefano Pioli een boost kunnen geven. Een week later was daar niet veel meer van over – een verdiende 3-1 nederlaag in Turijn.

Na een voorzichtig begin van de wedstrijd maakte Torino het eerste statement: Pellegri legde de bal perfect voor op Tameze, die vanaf elf meter over schoot (19e minuut). De thuisploeg voerde de druk op – en stuitte op een tegenaanval van de bezoekers, maar Okafor tikte de bal over de lat (25′).

In de tegenaanval namen de gastheren de leiding toen de ongemarkeerde ex-Wolfsburg-speler Rodriguez een perfecte voorzet het centrum in mocht slingeren, waar het kopmonster Zapata met een krachtige kopbal binnenknikte (26′).

Milan werd er daarna niet beter op en de Rossoneri waren ver verwijderd van een furieus antwoord. Vijf minuten voor rust werden de favorieten opnieuw overrompeld: na een foutje van Bennacer op het middenveld kwam de bal bij Bellanova, wiens voorzet de vrijstaande Ilic bereikte, die vanuit staande positie (!) raak kopte en de stand op 2:0 bracht (40′).

Masina’s blunder draait de wedstrijd niet om

Bij de wisseling van de eindes besloot Pioli niet van personele bezetting te wisselen, ondanks het feit dat hij een aantal opties van hoog kaliber had. In plaats daarvan ging Rodriguez verder waar hij in de eerste helft was gebleven en hamerde hij de bal schitterend bij de binnenkant van de linkerpaal net buiten het strafschopgebied, waardoor Sportiello geen kans had om zich te verdedigen (46′).

Milan antwoordde bijna meteen, maar Pulisic schoot vanaf de rand van het strafschopgebied tegen de lat (48′). Milan was nu echter op dreef en even later werd Pulisic in het zestienmetergebied onnodig gestuit door Masina. Bennacer nam de strafschop met ijskoude precisie (55′).

Drie teamgenoten haastten zich om de bal uit het doel te halen. Een comeback zat er echter niet in. Het momentum verdween snel en Torino had meteen weer controle over de wedstrijd. Alleen een solo van Rafael Leao bracht het tempo weer omhoog, maar Milinkovic-Savic was bij de bal (87′).

Uiteindelijk leed Milan zijn zevende Serie A-nederlaag. De rivalen uit de stad zijn werelden van verschil dit seizoen: Inter, dat zondagavond nog tegen Lazio speelt, staat momenteel 18 punten voor op de Rossoneri, die al tot runners-up gekroond zijn.