donderdag, september 19, 2024
HomeFootballDrie beugels: Man United viert grootste overwinning onder tien Hag

Drie beugels: Man United viert grootste overwinning onder tien Hag

Zes wedstrijden in 20 dagen – Manchester United heeft nog een zwaar programma voor de interlandbreak in oktober. Daarom wisselde Erik ten Hag zijn team in de League Cup tegen derdeklasser Barnsley. De Nederlander voerde maar liefst acht wijzigingen door. Naast de debuten van thuisploeg Toby Collyer en nieuweling Ugarte, debuteerden ook Antony (die op een late invalbeurt bij Brighton na was weggelaten) en Garnacho (die slechts in drie van de vier competitiewedstrijden inviel).

Vooral de laatste maakte weer indruk na zijn goede optreden in Southampton (3-0). Samen met zijn sympathieke partner van die avond, Rashford, zorgde hij ervoor dat de wedstrijd al vroeg werd beslist. Het duo maakte hun respectievelijke doelpunten in de eerste helft (16e, 45e +2). Met Antony die het vertrouwen vanaf de stip aanwakkerde (35′), had Man United al in de eerste 45 minuten voor duidelijkheid gezorgd

Red Devils scoren voor het eerst meer dan vier doelpunten onder ten Hag

Maar Garnacho en Rashford waren nog niet klaar. Beiden voegden een doelpunt toe in de tweede helft. Terwijl Garnacho Rashford opnieuw opzette (58′), zette Eriksen de Argentijnse tweede goal op (49′). Maar net als zijn drie collega’s in het aanvallende kwartet wilde Eriksen, die werd ingezet als tien, ook zelf op het scorebord komen. Na assists van Bruno Fernandes scoorde de Deen vervolgens in de slotfase (81e, 85e) om de grootste overwinning van ten Hag te boeken (eerder 4-1 tegen Real Betis en Chelsea in het seizoen 2022/23)

Zaterdagavond tegen Crystal Palace (18.30 uur) hebben de Rode Duivels de kans om de eerste Engelse week van het seizoen perfect af te sluiten.