woensdag, oktober 16, 2024
HomeBasketballComeback komt te laat - Bayern verliest bij Partizan

Comeback komt te laat – Bayern verliest bij Partizan

FC Bayern München heeft opnieuw een nederlaag geleden op speeldag 3 van de EuroLeague. De Duitse kampioenen verloren met 78:86 bij Partizan Belgrado met international Isaac Bonga

Het was een wedstrijd met hoogte- en dieptepunten. Partizan leidde bij vlagen met 22 punten in de eerste helft en stond na het derde kwart nog 19 punten voor, maar Bayern snakte naar een comeback in crunch time. Uiteindelijk kwam daar niets van terecht en besliste een driepunter van Iffe Lundberg met nog 90 seconden te gaan de wedstrijd.

Isaac Bonga (13, 3/4 driepunters, 2 steals) speelde een uitstekende wedstrijd voor Partizan, net als voormalig Alba-speler Sterling Brown (22, 9/13 FG), die al zijn eerste vier driepunters raak schoot. Andi Obst (15, 6/8) was de beste schutter van Bayern, de international miste alleen een schot in het vierde kwart. Carsen Edwards (13), Nick Weiler-Babb (10) en Devin Booker (11) scoorden ook in de dubbele cijfers, hoewel hij er verdedigend een aantal keer allesbehalve goed uitzag.

In vergelijking met de bekerwedstrijd in Bonn gleed Shabazz Napier (10) naar de startopstelling om Vladimir Lucic te vervangen, die niet bij de selectie zat. München begon goed, maar halverwege het kwart kwam de thuisploeg in een stroomversnelling. Bonga en Brown raakten driepunters en de ploeg uit Belgrado schoot in het eerste kwart zes van de zeven keer van buiten het doel. Ondanks een 0:13 run werd Bayern nog steeds goed bediend met een 15:24 achterstand na tien minuten

Sterling Brown vlamt tegen Bayern

Maar het waren niet alleen de driepunters. Partizan verdedigde ongelooflijk agressief, Bayern kwam nauwelijks in de zone en produceerde veel gemakkelijke turnovers. Ex-Albatross Brown was ook nog steeds goed op dreef, waardoor Partizan maar liefst 22 punten voorstond (45:23). Bayern herstelde zich echter enigszins, dwong de Serviërs twee time-outs af te roepen en had nog een beetje hoop na een korte run voor de pauze (49:32).

En na de pauze begonnen de driepunters van München te vallen, vooral van Carsen Edwards. De grote mannen van Belgrado, Brandon Davies en Tyrique Jones, kregen te maken met overtredingen, terwijl Booker de achterstand terugbracht tot één cijfer met een jumpshot. Partizan herstelde zich daarna echter en Frank Ntilikina, Bonga en Jones waren nu de dominante spelers op het veld. De run van Bayern mislukte en de stand was 71:52 voor de laatste periode.

De lucht was daarna een beetje uit het spel en Bayern kwam terug tot enkele cijfers dankzij een driepunter van Nick Weiler-Babb, maar dichterbij dan zes punten kwam de ploeg van hoofdcoach Gordon Herbert niet. De EuroLeague-campagne van Bayern gaat donderdag verder, als ze in de SAP Garden gastheer zijn van nieuwkomers Paris, dat op hetzelfde moment kampioen Panathinaikos versloeg