zondag, september 8, 2024
HomeFootballBusquets uit het veld gestuurd: Miami gaat onderuit in Cincinnati

Busquets uit het veld gestuurd: Miami gaat onderuit in Cincinnati

Zonder Lionel Messi, Luis Suarez en Jordi Alba slaagde Inter Miami er niet in om indruk te maken in de topper van de MLS in Cincinnati en verloor het de koppositie in de Eastern Conference aan hun rivalen

Onder aanvoering van het een-tweetje van Yuya Kubo, ooit onder contract bij 1. FC Nürnberg, en een productieve Luciano Acosta (een doelpunt, twee assists), overklaste FC Cincinnati Inter Miami met 6:1 in de topwedstrijd van de Eastern Conference van de MLS en namen ze de toppositie over van hun ondermaatse rivalen, die het zonder hun sterren Lionel Messi, Luis Suarez (beiden op de Copa America) en Jordi Alba (gele kaart schorsing) moesten stellen.

Voor 25.513 toeschouwers in het TQL Stadium van Cincinnati had Miami een antwoord op de vroege openingstreffer van Kubo (10e minuut): Julian Gressel zette Serhiy Kryvtsov op 1:1 in de 21e minuut. Daarna raakten de bezoekers uit Florida echter geleidelijk de weg kwijt in Ohio.

Acosta voegde in de 36e minuut toe voor de thuisploeg en assisteerde twee minuten later bij het doelpunt van Pavel Bucha. De Argentijn Yamil Asad maakte er 4:1 van in de vierde minuut van de rust in de eerste helft.

Valenzuela’s debuutdoelpunt

Erneut Kubo (57′) en youngster Gerardo Valenzuela (19) met zijn eerste MLS-doelpunt (72′) zorgden voor de einduitslag. Inter kreeg aan het eind bijna medelijden nadat Sergio Busquets met een directe kaart van het veld werd gestuurd en de bezoekers de rest van de wedstrijd met lege handen moesten doorkomen.

Met 48 punten gaat Cincinnati nu aan de leiding in de Eastern Conference, vlak voor Miami (47), terwijl de vormcurve (drie overwinningen op rij, 12 uit 14) ook in het voordeel van de ploeg van coach Pat Noonan spreekt. Inter had eerder vier keer op rij gewonnen.