maandag, september 30, 2024
HomeBasketballBooker redt zwak Bayern in de laatste seconde - Heidelberg en Bamberg...

Booker redt zwak Bayern in de laatste seconde – Heidelberg en Bamberg boeken eerste overwinning

Bayern is weer op de rails na de nederlaag in Ludwigsburg, maar ook tegen Hamburg was het geen feest. Na een goede start was München bij het debuut van wereldkampioen Johannes Voigtmann volledig de kluts kwijt en stond het halverwege het tweede kwart plotseling achter en leidde het bij de rust nog maar nipt (42:41).

Bayern slaagde er ook na rust niet in om een buffer op te bouwen. Hamburg bleef in de race dankzij Brae Ivey en de thuisploeg raakte nauwelijks nog een schot. De Hanzestad leidde halverwege de laatste periode met vier punten, voordat Nick Weiler-Babb met een slam-dunk het slotoffensief inluidde. Hamburg vocht terug met een aantal driepunters, maar NBW en Vladimir Lucic (15, 7 rebounds) hadden altijd een antwoord paraat. Het was echter Weiler-Babb die Hamburg op voorsprong zette met een kostbare turnover in de laatste minuut. Keondry Kennedy (15) zette Hamburg weer op voorsprong vanuit de binnenstad, maar Booker had het laatste woord. Hij vond Weiler-Babb onder de basket met nog één seconde te gaan en rondde succesvol af. De grote man was ook de topscorer van de wedstrijd.

De grote man was ook de topscorer met 19 punten, terwijl Nick Weiler-Babb flirtte met een triple-double (12, 7 rebounds, 12 assists). Andreas Obst (10) scoorde in de dubbele cijfers en Oscar da Silva (8) pakte elf rebounds. Brae Ivey (19) was opnieuw topscorer van de Towers, terwijl center Kur Kuath 12 punten toevoegde.

Heidelberg verslaat RASTA Vechta

Na de duidelijke nederlaag op de eerste speeldag kwam MLP Academics Heidelberg indrukwekkend terug en versloeg RASTA Vechta (80:74) in het thuisdebuut van het nieuwe seizoen. Aanvankelijk leek het erop dat de bezoekers uit het noorden hun sterke start van het seizoen zouden voortzetten. Drie succesvolle driepunters op rij brachten RASTA al vroeg op voorsprong, maar na een aantal onnodige turnovers – in totaal 19 in de hele wedstrijd – kwam Heidelberg op dreef en nam het heft in handen. Ze werden aangevoerd door Ryan Mikesell, die eindigde met een double-double van 22 punten en 11 rebounds.

De wedstrijd werd een echte thriller in de tweede helft. Terwijl Vechta vertrouwde op de sterke punten van Trevor Campbell (13, 5 assists) en Josh Gardner (13, 5 rebounds), kreeg het team te maken met de agressieve verdediging van de Academics. Heidelberg maakte handig gebruik van de turnovers van de bezoekers en kon een kleine voorsprong opbouwen. Vechta liet zich echter niet helemaal afschudden, maar het hoge aantal misplaatste passes en een slecht schietpercentage van buiten (10/27) bracht de ploeg van hoofdcoach Martin Schiller uit het lood.

De wedstrijd bleef spannend in het laatste kwart. Vechta slaagde erin het gat weer te dichten tot twee punten, maar de thuisploeg speelde met meer kalmte in de laatste minuten. Vooral David Horne maakte indruk in crunch time, hij benutte zijn vrije worpen op betrouwbare wijze en sloot de wedstrijd af met 16 punten. De Academics verdedigden hun voorsprong vakkundig en gaven Vechta geen ruimte meer om de wedstrijd om te draaien

Gavel boekt eerste competitiezege met Bamberg

De Bamberg Baskets boeken hun eerste overwinning van het seizoen onder hoofdcoach Anton Gavel op Skyliners Frankfurt. In een zwakke wedstrijd die werd gekenmerkt door defensieve fouten en lage schotpercentages, wonnen de bezoekers uiteindelijk van de net gepromoveerde club. De wedstrijd begon zonder enig aanvallend ritme aan beide kanten, wat te wijten was aan het lage schotpercentage vanuit de binnenstad (Frankfurt 2/11, Bamberg 2/10). Terwijl Frankfurt zich terugvocht naar twee punten voor rust, maakte Bamberg indruk met tien aanvallende rebounds tot aan de rust.

De bezoekers kwamen aanvankelijk beter uit de startblokken in de tweede helft en lieten zich meteen gelden met een slamdunk en een driepunter van Moritz Krimmer. Frankfurt, geleid door een sterk optreden van Brendan Coplin (16, 6 rebounds), hield echter stand en kon op een gegeven moment zelfs op gelijke hoogte komen. Bamberg zette echter weer aan aan het einde van de derde periode en ging het laatste kwart in met een voorsprong van zeven punten.

De club uit Opper-Franken begon de periode met een 5:0 run en liep beslissend weg. Hoewel 18 turnovers van de bezoekers herhaaldelijk kansen creëerden voor Frankfurt, konden de Skyliners deze niet verzilveren. Dankzij een samenhangende teamprestatie en dominant rebounden (46 in totaal, waarvan 17 aanvallend), vierde Bamberg uiteindelijk een verdiende 66:58 overwinning