donderdag, september 19, 2024
HomeFootballBliksem, donder en hard werken: Flick's Barcelona verslaat Guardiola's ManCity

Bliksem, donder en hard werken: Flick’s Barcelona verslaat Guardiola’s ManCity

De eerste wedstrijd van FC Barcelona onder coach Hansi Flick eindigde uiteindelijk in een strafschopoverwinning. Na afloop was hij “zeer tevreden”

2:2 na 90 minuten, 4:1 in een penalty shoot-out – FC Barcelona versloeg uiteindelijk Manchester City in een testwedstrijd in Orlando, Florida, die gepaard ging met donder en bliksem. De wedstrijd, die ook de eerste wedstrijd van de Catalanen onder Hansi Flick was, ging niet door in extra tijd.

“Ik ben erg tevreden”, zei de voormalige bondscoach na het duel met de Engelse kampioenen, dat 80 minuten te laat werd afgetrapt vanwege het weer. “We hebben hard gewerkt en vooral verdedigd en aangevallen als een team.”

Tal van sterren van beide ploegen ontbraken nog voor 63.000 toeschouwers. De doelpuntenmakers voor Barcelona waren Pau Victor (24) en Pablo Torre (45+2), terwijl Nico O’Reilly (39) en Jack Grealish (60) scoorden voor Manchester, gecoacht door de voormalige Blaugrana-speler en coach.

Vechtlust de sleutel tot succes – tegen Real en Milan

La Liga begint voor de Catalanen bij Valencia FC op 17 augustus, met de Premier League voor City bij Chelsea FC de volgende dag. De Sky Blues spelen echter de finale van de Engelse Super Cup tegen stadsrivalen Man United (10 augustus).