zondag, september 22, 2024
HomeLa LigaAssistentie en doelpunt: Real viert feest dankzij grappenmaker Vinicius Junior

Assistentie en doelpunt: Real viert feest dankzij grappenmaker Vinicius Junior

Real stond thuis met 1-0 achter tegen Espanyol Barcelona na een eigen doelpunt. Maar toen bracht Carlo Ancelotti Vinicius Junior in om de wedstrijd om te draaien. De witten wonnen met 4:1.

De rollen waren natuurlijk duidelijk, want Real Madrid ging de wedstrijd in als grote favoriet. De Witten waren ook beter in de eerste helft en hadden veel balbezit, maar het ontbrak de Blancos aan precisie in de afwerking.

De twee beste kansen waren voor Mbappé, die Garcia niet wist te verslaan vanuit een scherpe hoek (11′) en de andere vanaf 16 meter (21′). Espanyol had weinig te bieden in de voorhoede, maar verdedigde met volledige inzet om de score op 0-0 te houden bij de rust

Real reageert op eigen doelpunt van Courtois

Na de pauze werden de underdogs brutaler, toen Romero’s afstandschot net over rechts verdween (48′). De bezoekers beseften nu dat er iets in zat – en namen plotseling zelfs de leiding: Jofre nam een lange bal aan, wiens voorzet vanaf de basislijn door Courtois helaas met zijn linkerhak in eigen doel werd gekopt (54′). De reactie van de witten was uitstekend, want Carvajal maakte vier minuten later gelijk. Daarvoor had doelman Garcia een voorzet van Bellingham door

laten glippen.

Vinicius Junior met assist en doelpunt

Natuurlijk wilden de Witten nu meer en een punt verliezen van Espanyol zat er duidelijk niet in. En Real draaide de wedstrijd om – grotendeels dankzij invaller Vinicius Junior. De Braziliaan gaf eerst een prachtige voorzet met de buitenkant van zijn voet op Rodrygo, die afmaakte en de stand op 2:1 bracht (75′). Drie minuten later werd Vinicius Junior op pad gestuurd door Mbappé en scoorde hij met een ijskoude uithaal over rechts voor de 3:1 (78′).

Dit besliste natuurlijk de wedstrijd en Mbappé maakte er zelfs 4:1 van met een penalty na een overtreding op Endrick (90′). Real deed dus zijn huiswerk en boekte zijn vierde competitiezege op rij. De witten vervolgen hun competitiecampagne dinsdag (21.00 uur) met een thuiswedstrijd tegen Deportivo Alaves.