zondag, september 8, 2024
HomeBasketballAlba stort laat in: Niners stellen eerste matchpoint veilig dankzij comeback

Alba stort laat in: Niners stellen eerste matchpoint veilig dankzij comeback

Het vierde kwart van Game 3 van de halve finalereeks tegen Chemnitz lijkt op een debacle voor Alba Berlin. Een voorsprong van 17 punten op een gegeven moment was niet genoeg voor de hoofdstedelijke club om de overwinning binnen te slepen. In plaats daarvan verzekerden de Niners zich van hun eerste matchpoint in de best-of-five serie

Dat werd echter gevolgd door een grote inzinking. Dankzij een 11:0 run in het laatste kwart en sterk verdedigen overklaste de thuisploeg Alba alsnog. Chemnitz overklaste Berlijn met 31:11 in het vierde kwart. Pas bij een stand van 67:65 in het vierde kwart namen de Niners voor het eerst in de wedstrijd de leiding en liepen daarna onweerstaanbaar weg

Vijf Chemnitz spelers in dubbele cijfers

De beste scorers voor de thuisploeg, die op weg is naar hun eerste optreden in een Duitse competitiefinale, waren Kaza Kajami-Keane en Jeff Garrett met elk 15 punten. Aher Uguak (13), Jonas Richter (11) en Wesley van Beck (10) scoorden ook in de dubbele cijfers.

Slechts drie Berlijners slaagden erin hetzelfde te doen aan de andere kant. Matt Thomas en Johannes Thiemann waren de topscorers van Alba met elk 13 punten, terwijl Sterling Brown er tien toevoegde.

Niners Chemnitz – Alba Berlijn 84:72 (14:26,15:11,24:24,31:11)
Punten voor Niners Chemnitz: Garrett 15, Kajami-Keane 15, Uguak 13, Richter 11, Van Beck 10, Krubally 8, Lansdowne 8, Lockhart 2, Yebo 2
Punten Alba Berlin: Thiemann 13, Thomas 13, Brown 10, Schneider 9, Delow 7, Olinde 6, Bean 5, Koumadje 4, Wetzell 4, Hermannsson 1