zondag, oktober 6, 2024
HomeTennisZverev maakt succesvolle comeback

Zverev maakt succesvolle comeback

Na zijn gezondheidsproblemen wint Alexander Zverev zijn openingswedstrijd op de Masters in Shanghai.

De Duitse tennisster Alexander Zverev (Hamburg) heeft een succesvolle comeback gemaakt na zijn gezondheidsproblemen. De nummer drie van de wereld won zijn eerste wedstrijd op de ATP Tour sinds de US Open een maand geleden tegen de Italiaan Mattia Bellucci met 6:4, 6:2 op de met ongeveer 10,3 miljoen dollar gedoteerde Masters in Shanghai, ondanks duidelijke aanhoudende ademhalingsproblemen.

Na een bye in de eerste ronde speelt Zverev nu tegen de Nederlander Tallon Griekspoor of de Australiër Jordan Thompson voor een plaats bij de laatste 16 in China, terwijl hij op jacht gaat naar zijn 23e toernooizege.
Voor Zverev, die na New York tijdens de Laver Cup in Berlijn had geklaagd over koorts en hoesten, begon de wedstrijd tegen zijn 98 plaatsen lager gerangschikte tegenstander gemengd.

Zverev worstelt met scheidsrechterlijke beslissingen

Vijf jaar na zijn optreden in de finale op dezelfde locatie was de rechtshandige aanvankelijk een paar keer niet gefocust en had hij af en toe ruzie met beslissingen van de scheidsrechters.

Zverev wist pas in de zevende game de beslissende break te pakken om de eerste set te winnen, nadat hij zes kansen had gemist

Daarna nam de finalist van de French Open echter de controle over de wedstrijd over. Na nog meer breaks om 1:0 en 4:1 voor te staan in de tweede set, zette Zverev zijn eerste matchpoint om.