dinsdag, juli 2, 2024
HomeFootballZonder Messi en coach Scaloni: Martinez bevestigt perfecte groepsfase van Argentinië

Derde wedstrijd, derde overwinning: Argentinië stormt zonder kleerscheuren naar de kwartfinales van de Copa America, ondanks de afwezigheid van superster Lionel Messi en coach Lionel Scaloni tegen Peru. In plaats daarvan staat Lautaro Martinez in de schijnwerpers.
Superster Lionel Messi was afwezig vanwege een dijbeenblessure die hij opliep in de tweede groepswedstrijd tegen Chili (1:0). De aanvoerder van de titelverdediger kreeg daarom rust nadat hun plaats in de kwartfinales al voor de laatste wedstrijd was beslist. En coach Scaloni mocht niet op de bank zitten omdat hij geschorst was door CONMEBOL vanwege het herhaaldelijk te laat terugkeren van zijn ploeg uit de rust in recente wedstrijden.

Paredes faalt vanaf de stip, maar Martinez scoort een brace

Scaloni werd vervangen door assistent-coach Walter Samuel en Lautaro Martinez nam de plaats van Messi in op het veld. Nadat Argentinië het voor rust moeilijk had gehad tegen de Peruanen en met een 0-0 stand de rust in ging, opende Martinez in de tweede helft de score en zorgde voor de 1-0 (47′). Angel di Maria rondde een mooie combinatie op het middenveld af met een precieze pass op Martinez, die op doel afging en zijn zenuwen in bedwang hield om af te ronden.

Leandro Paredes raakte de paal met een handsbal in de 72e minuut, maar dat veranderde niets aan de overwinning van de wereldkampioenen. In plaats daarvan maakte Martinez er vier minuten voor het einde 2-0 van met een lob uit een lange pass. De doelpuntenmaker van Inter Milaan bezegelde zo de perfecte groepsfase zonder puntverlies of tegendoelpunt.
Het is nog maar de vraag of Messi weer inzetbaar is in de kwartfinales. Hoewel de 37-jarige geleidelijk aan beter wordt, zullen de Argentijnen “naar hem en de dokters blijven luisteren”, zoals Samuel zei met betrekking tot Messi.

Canada gaat ook door

Naast Argentinië is ook Canada, voor het eerst te gast op het Zuid-Amerikaanse kampioenschap, door naar de volgende ronde. Een 0-0 gelijkspel tegen Chili was genoeg voor de Canadezen om als tweede te eindigen in Groep A.