donderdag, september 19, 2024
HomeBasketballZesde nederlaag: Alba slaagt er niet in momentum te winnen in Euroleague

Zesde nederlaag: Alba slaagt er niet in momentum te winnen in Euroleague

De Euroleague zit Alba Berlin dit seizoen nog steeds niet mee. Vrijdag leed het de zesde nederlaag in de zevende wedstrijd tegen Panathinaikos Athene

Alba Berlin kan maar niet op stoom komen in de Euroleague en blijft dit seizoen zonder overwinning. De ploeg van wereldkampioen Johannes Thiemann verloor in hun zevende wedstrijd met 85:99 (47:60) van de Griekse club Panathinaikos Athene in de eigen sporthal. Alba (1:6) staat diep onderaan de ranglijst, terwijl Bayern München (2:5) er nauwelijks beter voorstaat als vertegenwoordiger van de tweede Bundesliga.

“Ze hebben een heel, heel diep team. We konden ze niet vermoeien”, vertelde Alba-aanvoerder Thiemann aan MagentaSport. De situatie is “teleurstellend. We hadden nog één of twee overwinningen kunnen boeken.” Zijn teamgenoot Jani Wetsel was zelfkritisch: “We misten energie in de eerste helft. We hadden er vanaf het begin moeten staan. “

Berlijn liet de bezoekers in de Mercedes-Benz Arena na rust uitlopen naar maar liefst 17 punten (55:72 in de 26e minuut), maar maakte het in de laatste minuut weer spannend. Nieuwe aanwinst Matt Thomas maakte er 78:84 van in de 33e minuut en alles was weer mogelijk, maar Panathinaikos stopte de comeback van Berlijn.

Konstantinos Mitoglou (24 punten) en voormalig Berlijn-speler Marius Grigonis (16) waren bijna niet te stoppen voor de Griekse club, terwijl Alba zijn beste scorers had in Sterling Brown (17) en Thiemann (16). Volgende week woensdag (20.00 uur) is Berlijn gastheer van de Franse ploeg Asvel Lyon-Villeborne, die ook slecht begon.

Alba Berlijn – Panathinaikos Athene 85:99 (47:60)

Topscorers voor Berlijn: Brown (17 punten), Thiemann (16), Prosida (13)
Topscorers voor Athene: Mitoglou (24 punten), Grigonis (16 punten), Slukas (14 punten), Vildoza (13 punten), Balcerovski (11 punten)