vrijdag, juni 28, 2024
HomeBasketballWürzburg kansloos: Bayern duwt de deur naar de finale wagenwijd open

Würzburg kansloos: Bayern duwt de deur naar de finale wagenwijd open

Na de duidelijke overwinning in de eerste wedstrijd van de BBL halve finalereeks tegen Würzburg Baskets heeft FC Bayern München ook het tweede duel duidelijk gewonnen. De 99:75 overwinning zet de deur naar de finale wagenwijd open.

De basketbalploeg van FC Bayern München is nog maar één overwinning verwijderd van het bereiken van de finale van de German Basketball League. Het beste team van de hoofdronde won vrijdag ook zijn tweede thuiswedstrijd in de play-off halve finaleserie tegen Würzburg Baskets en leidt de best-of-five serie met 2:0 na een overwinning van 99:75 (48:44). Net als in de eerste halve finalewedstrijd kwamen de favorieten nooit op achterstand. De volgende wedstrijd in de reeks is zondag in Würzburg.

Net als in de openingswedstrijd benutte Bayern zijn groottevoordeel, met Devin Booker en Serge Ibaka die de eerste elf punten van München scoorden. Würzburg hield dit keer echter langer stand en verkleinde de achterstand tot 21:22 bij de rust dankzij Zac Seljaas. De bezoekers waren ook in de tweede helft grotendeels op gelijke hoogte met de favorieten en keken slechts tegen een 44:48 achterstand aan.

Darius Perry hield Würzburg lang in de wedstrijd na de pauze, maar Bayern liep voor het eerst met dubbele cijfers weg aan het einde van de derde periode. München liep uit naar 90:65 met een 22:5 run in de kwarten en besliste de wedstrijd al vroeg. Drie Bayern-spelers – Isaac Bonga, Carsen Edwards en Vladimir Lucic – scoorden 14 punten