Site pictogram Sports of the Day

Walter boos en geschorst: “De scheidsrechter was niet goed voorbereid

Nu Hull City een controversieel doelpunt tegen Championship-leiders Sunderland heeft verloren, is coach Tim Walter woedend. Zijn beschuldiging: de scheidsrechter was slecht voorbereid

Na tien speeldagen in de Championship heeft Tim Walter slechts drie overwinningen op zijn naam staan met Hull City – maar wel al drie gele kaarten. Het feit dat hij een schorsing moet uitzitten, maakte een zondagmiddag af die nauwelijks bitterder had kunnen zijn voor de 48-jarige en zijn Tigers.

Hull verloor thuis met 1-0 van koploper AFC Sunderland, waarbij het doelpunt van de dag kwam uit een controversiële aanval. Uit een korte corner die werd genomen door de ploeg van Walter, verloor ex-Karlsruhe en Darmstadt speler Marvin Mehlem de bal in het strafschopgebied van de tegenstander, waardoor een tegenaanval werd opgezet die Wilson Isidor afmaakte nadat hij bijna over de hele lengte van het veld met de bal had gesprint (63′). Scheidsrechter Robert Madley was echter zo dicht bij Mehlem geweest bij de hoekschop, dat hij misschien beslissend in de war was.

In ieder geval voelden de Tigers zich collectief bestraft. Verdediger Alfie Jones en Walter’s assistent-coach Julian Hübner kregen geel voor hun protesten, Walter pas toen hij Madley confronteerde na het laatste fluitsignaal. “Het is heel frustrerend”, zei de voormalige coach van Holstein Kiel, VfB Stuttgart en Hamburger SV geërgerd tegen Madley. “Hij was niet goed voorbereid. Als je weet hoe wij corners en set pieces nemen, had hij geweten dat we ze kort gingen nemen en een andere positie gezocht.”

Walter: “Hij verontschuldigde zich, maar dat helpt me niet.”

Walter, die voor rust al ongelukkig was met de scheidsrechter voor een potentieel roodwaardige handsbal, zei dat Madley “zijn excuses aanbood toen hij na de wedstrijd in het scheidsrechtershok kwam, maar dat helpt me niet”. De video-assistent is nog niet beschikbaar in het Championship

Hull, dat in de 54e minuut pech had met een schot van aanvaller Chris Bedia, leed hun tweede opeenvolgende nederlaag nadat Walter eerder zijn eerste drie overwinningen had gevierd. De als zevende geplaatste ploeg van vorig jaar zakte naar de 14e plaats, terwijl Sunderland achtervolger Burnley (2-0 winst op Danny Röhl’s Sheffield Wednesday) op afstand hield. Het op de tweede plaats staande Burnley is woensdag de volgende gast van Hull (20.45 uur) – Walter zal moeten kijken op