Site pictogram Sports of the Day

Ulm levert goed gevecht: BBL-team verslaat Blazers nipt

Ratiopharm Ulm heeft zijn hoogtepuntwedstrijd in het NBA Preseason bij de Portland Trail Blazers met 100:111 verloren. De Duitse kampioenen van 2023 hebben echter lang goed gevochten tegen het NBA-team

Dit was de eerste keer dat een Duitse ploeg tegen een NBA-franchise buitenshuis speelde en de BBL-ploeg verkocht zichzelf duur in Portland. Ulm was met nog een paar minuten te spelen nog steeds binnen bereik (90:96 met nog 5:27 minuten te gaan), maar Portland leidde halverwege het derde kwart met maar liefst 20 punten en liet de starters doorspelen in de laatste periode.

De jongeren uit Ulm maakten ook een goede indruk op de vele NBA-scouts (er waren er naar verluidt meer dan 50): Ben Saraf scoorde 16 punten (6/14 FG, 3/5 drietjes), twee assists en twee steals in 33 minuten, terwijl Noa Essengue 20 punten (6/14) en acht rebounds liet noteren.

Na een perfecte start van het seizoen (6-0) was het de derde nederlaag op rij voor Ulm, nadat het eerder in de beker verloor in Bamberg en maandag de eerste nederlaag in de EuroCup leed bij Besiktas. De wedstrijd in Portland was daarentegen een mooie bonus en Ulm maakte het beste van zijn optreden aan de westkust

ratiopharm Ulm heet vanaf de driepuntslijn

De bezoekers waren vooral goed van buiten, hoewel ze in Europa gewend zijn aan een kortere driepuntslijn. 20 van de 46 schoten van buiten (43,5 procent) vielen door de hoepel, waardoor Ulm in de wedstrijd bleef omdat Portland nauwelijks scoorde aan de andere kant (5/24).

De topscorer van de Blazers was de nummer 3 van 2023 Scoot Henderson (23, 10/15), terwijl Deni Avdija (18, 6/9) en Deandre Ayton (13) ook indruk maakten, hoewel hij alleen in de eerste helft werd gebruikt.

Ulm keert nu terug naar Duitsland, met een uitwedstrijd bij EWE Baskets Oldenburg op zaterdagavond (live op Dyn vanaf 18.30 uur). Het was de voorlaatste wedstrijd van het voorseizoen voor de Blazers, die het zaterdagavond opnemen tegen de Utah Jazz voordat Portland over een week het seizoen aftrapt met een thuiswedstrijd tegen de Golden State Warriors.