vrijdag, september 20, 2024
HomeBasketballUitgerekend in de topper in Bonn: Bayern incasseert hoogste nederlaag van het...

Uitgerekend in de topper in Bonn: Bayern incasseert hoogste nederlaag van het seizoen

Bamberg verloor de traditionele vergelijking tegen Oldenburg, voordat Bayern ’s avonds verrassend het topduel in Bonn verloor.

De competitieleider incasseerde dinsdagavond in de topper bij Telekom Baskets Bonn een 61:96 (27:48) nederlaag en tegelijkertijd de hoogste nederlaag van het seizoen. Bonn, aan de andere kant, verkleinde de achterstand op de leider tot twee punten. De beste scorers waren Javontae Hawkins met 23 punten voor Bonn en Deshaun Thomas (14) voor het team uit München.

In de eerste helft domineerden de gastheren. De Bonners scoorden keer op keer snelle punten en scoorden met elk tweede schot. Ze waren ook meestal een stap sneller met de rebounds dan het overbelaste team uit München. Zo kon Bonn punt voor punt afstand nemen en de pauze in gaan met een duidelijke 48:27 voorsprong. De gasten, die nog steeds zonder coach Andrea Trincheri waren, kwamen in de tweede helft helemaal niet meer in het spel voor, zodat de achterstand steeds groter werd.

EWE Baskets Oldenburg had een duidelijke overwinning. Onder aanvoering van een sterke Max Heidegger, die 33 punten scoorde, wonnen ze 106:83 (53:49) bij Brose Bamberg. Door de overwinning hebben de Nedersaksen voor het eerst sinds het begin van het seizoen de degradatieplaatsen verlaten.

Telekom Baskets Bonn – FC Bayern München 96:61 (26:12,22:15,30:18,18:16)

Points Telekom Baskets Bonn: Hawkins 23, Jackson-Cartwright 17, Morgan 14, Bowlin 9, Kessens 9, Kulvietis 9, Tadda 6, Ward 4, Mboya Kotieno 3, Kratzer 2
FC Bayern München: Thomas 14, Hilliard 12, Jaramaz 7, Obst 6, Hunter 5, Radosevic 5, Schilling 4, Sisko 4, Lucic 2, Zipser 2