Site pictogram Sports of the Day

Thuisnederlaag en rood voor Bruno Fernandes: Volgende domper voor ManUnited

De dagen blijven ongemakkelijk voor Manchester United. In de 3-0 nederlaag tegen Tottenham Hotspur verloren de Red Devils niet alleen de wedstrijd, maar ook aanvoerder Bruno Fernandes. Alles verliep volgens plan voor Spurs – behalve Timo Werner

Het feit dat Tottenham in het restant van de eerste helft niet meer scoorde, was het beste nieuws voor Manchester bij het fluitsignaal voor de rust. Onana verrichtte twee reddingen op de doorgebroken Maddison (11) en Werner (39). Voormalig Duits international Werner stond voor het eerst in het huidige Premier League-seizoen in de basis. Naast de twee reddingen van Onana had Tottenham ook de voorsprong kunnen vergroten door een doelpunt van Johnson (20e) en een spectaculaire treffer van Romero (33e).

De waarheid was echter dat Man United, hoe visueel inferieur ook, zelf ook twee grote kansen kreeg om de wedstrijd op zijn kop te zetten. Zirkzee slaagde er niet in Vicario te verslaan (22′) en Garnacho’s volley ketste tegen de tweede paal (38′).

Alleen bij Werner loopt het niet zoals gepland

De score over de eerste 45 minuten werd pas in de 47e minuut bereikt: Ten Hag’s defensieve wissel in de rust (Casemiro kwam erin voor Zirkzee) had in eerste instantie geen positief effect op de stabiliteit van zijn team, Johnson en Kulusevski hadden alle tijd van de wereld nadat Spurs de bal op de rechtervleugel had veroverd. De doelpuntenmaker die er dit keer 0:1 van maakte, fungeerde als aangever en de uitblinkende Kulusevski knikte de afgeketste voorzet artistiek over de lijn (47′).

Alles verliep volgens plan voor Spurs – op één ding na: voormalig international Werner kreeg nog een grote kans, maar schoot – net als in de eerste helft – veel te zwak en kreeg de bal niet langs Onana (57′). Het broodnodige gevoel van prestatie bleef dus uit. In plaats van 0:3 kwam de beste fase van de thuisploeg halverwege de tweede helft, toen Casemiro ternauwernood de gelijkmaker kon maken. En zo was het resultaat, vanuit het oogpunt van United, nog steeds in overeenstemming met de onophoudelijke regen in Manchester: invaller Sarr stak een corner over naar Solanke, die de bal over de lijn schoof om de eindstand op 3-0 te brengen (77′).

Terwijl Spurs zich na een teleurstellende start van het seizoen een weg naar voren wist te banen, zou Ten Hag na drie opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning wel eens op stoom kunnen komen bij Man United. Toen scheidsrechter Kavanagh na ruim 90 minuten op het laatste fluitsignaal blies, had een groot deel van het Old Trafford-publiek het stadion al verlaten