maandag, september 16, 2024
HomeLa LigaTeleurstelling bij de start van het competitieseizoen: Real speelt alleen gelijk op...

Teleurstelling bij de start van het competitieseizoen: Real speelt alleen gelijk op Mallorca

Real Madrid is er niet in geslaagd om het nieuwe La Liga-seizoen goed te beginnen. Het sterrenensemble speelde slechts met 1-1 gelijk in Mallorca

Vier dagen na de overwinning in de UEFA Super Cup stond Real Madrid aan de aftrap van La Liga. De ploeg van Carlo Ancelotti, die geen wijzigingen aanbracht in de basiself, reisde op speeldag 1 af naar het vakantie-eiland Mallorca, waar zomeraanwinst Mbappé zijn competitiedebuut maakte.

RCD begon beter aan de wedstrijd en liet Real in de eerste minuten niet aan de bal komen. Hun aanvankelijke dominantie resulteerde echter alleen in een gevaarlijk schot van Samuel Costa, dat Courtois via de lat keerde (6′). Pas daarna begon Real zijn draai te vinden, maar de witten namen de leiding met hun eerste schot op doel – Rodrygo schoot een droomschot in de rechterhoek (13′).

Vanaf dat moment waren het alleen nog maar de 15-voudig Champions League-winnaars, die met verleidelijk gemak combineerden rond het strafschopgebied. Rodrygo (19e), Rüdiger (22e) en Mbappé (25e) kregen nog meer kansen, maar een tweede doelpunt zat er voor rust niet meer in. Ondertussen was de beste kans voor Mallorca voor Muriqi, die bijna profiteerde van een blunder van Courtois (43′).

Muriqi vangt Real koud na rust

Net als in de eerste helft was het Mallorca dat beter uit de rust kwam. En dit keer wist RCD er wel munt uit te slaan: Na een corner van Rodriguez kopte Muriqi de gelijkmaker binnen (53′). Het was op dat moment volledig verdiend, want Real had lang nodig om weer op stoom te komen – tot de 63e minuut en een gevaarlijk schot van Mbappé. Acht minuten later was het opnieuw de Fransman die Greif niet wist te verslaan.

Real investeerde nu weer meer in de zoektocht naar de openingstreffer, maar Mallorca verzette zich steeds kranig en liet de bal net zo goed rondgaan. Daardoor werd het in de slotfase nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Greif, die alleen een afstandspoging van invaller Modric hoefde te redden (82′).