dinsdag, oktober 22, 2024
HomeFootballTegenslag voor de kracht van twee: Inter moet het doen zonder Calhanoglu...

Tegenslag voor de kracht van twee: Inter moet het doen zonder Calhanoglu en Acerbi

De nipte 1-0 arbeidsoverwinning op Roma heeft Inter Milan ook twee personele tegenslagen bezorgd. Zowel middenvelder Hakan Calhanoglu als Francesco Acerbi zullen aan de kant staan – de exacte duur van hun afwezigheid is onbekend

Godzijdank voor Lautaro Martinez: De 27-jarige aanvoerder van Milan maakte zondagavond het verschil met zijn 1-0 winnende doelpunt in de 60e minuut van de wedstrijd.

Daarvoor had Inter-coach Simone Inzaghi echter al twee terugtrekkingen moeten maken. Zowel middenvelder Hakan Calhanoglu (30) als verdediger Francesco Acerbi (36) hadden in de eerste helft al spierblessures opgelopen.

Calhanoglu heeft “geprobeerd zich er doorheen te bijten”

Op maandag bevestigden de Nerazzurri via een verklaring van de club dat beide profs rust moeten nemen. “Calhanoglu onderging vanochtend een MRI-scan in het Humanitas Clinical Institute in Rozzano na zijn wissel in de wedstrijd van gisteren bij Roma. De tests toonden een verrekking van de adductorspieren in zijn linkerdij aan.”

Na de wedstrijd had coach Inzaghi al aan DAZN laten weten dat Calhanoglu sowieso niet helemaal fit was geweest voor de wedstrijd: “Hij is de laatste dagen niet in topvorm, dus ik zou hem vanavond rust hebben gegeven.” Er waren echter niet genoeg alternatieven, dus was hij opgenomen. “Hij probeerde zich er uiteindelijk doorheen te vechten, maar hij voelde al vroeg de pijn in zijn adductorgebied en stopte voordat het erger werd.”

Acerbi had zich ook teruggetrokken met dezelfde spierblessure

Het bittere nieuws is dat de twee belangrijke spelers niet alleen Inter Milans Champions League-wedstrijd in Bern op woensdag zullen missen, maar het ziet er ook naar uit dat ze niet betrokken zullen zijn bij de grote Derby d’Italia tegen recordkampioen Juventus op zondag. Volgens de media is de voorlaatste Serie A-wedstrijd in Empoli (30 oktober, 18.30 uur) het doelwit.

De Lombarden hebben immers een brede selectie. De twee geblesseerde spelers werden zondag in Rome vervangen door de onlangs sterk geworden Italiaanse international Davide Frattesi (25) en de Nederlandse international Stefan de Vrij (32).