Site pictogram Sports of the Day

Succesvolle Europese comeback: Braunschweig wint duidelijk

De Basketball Löwen Braunschweig hebben hun eerste wedstrijd in de Europa Cup gewonnen met een 89:59 overwinning tegen AEK Larnaka uit Cyprus. Het team uit Nedersaksen viert daarmee zijn terugkeer op het Europese podium na bijna 20 jaar

De wedstrijd begon echter allesbehalve ideaal voor Braunschweig. De Lions stonden op een gegeven moment in het eerste kwart zelfs 12:21 achter, vooral door een slecht percentage vrije worpen (slechts één bucket uit vier pogingen) en problemen van buiten de cirkel (1 uit 9). Daarentegen scoorden de bezoekers uit Cyprus betrouwbaar vanaf de vrije worplijn (12 uit 13).

De Lions kwamen echter terug in het tweede kwart en zorgden voor een 25:21 voorsprong dankzij een comeback. De stand was uiteindelijk 32:32 bij rust en de wedstrijd lag weer helemaal open.

Beslissing in het derde kwart

De Lions toonden hun ware kracht in het derde kwart en maakten indruk met uitstekend teambasketbal. Met 25 assists en slechts 9 turnovers leverden de jonge Lions een uitstekende prestatie. Ze legden de basis voor de duidelijke overwinning door het derde kwart te winnen met 29 punten en de laatste periode in te gaan met een comfortabele 61:47 voorsprong. Het resultaat was een overtuigende 89:59 overwinning en daarmee de leiding in de FIBA Europe Cup-tabel. De duidelijke voorsprong van 30 punten onderstreepte de dominantie van Braunschweig in deze wedstrijd.

Ondanks een sterk optreden van Taveion Hollingsworth (24 punten, 7 rebounds) en Jesse Hunt (17, 15 rebounds), die lang hun stempel op de wedstrijd probeerden te drukken, kon Larnaca de ploeg niet behoeden voor een duidelijke nederlaag. De topscorer voor de Lions was Tre Mitchell, ook met 24 punten (8 rebounds).