Site pictogram Sports of the Day

Sterk debuut van Thompson: Mavericks boeken openingszege tegen San Antonio

De Dallas Mavericks hebben hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen de San Antonio Spurs gewonnen. De finalisten van vorig jaar versloegen Victor Wembanyama en co. met 120:109 in het duel in Texas. Klay Thompson maakte een goed debuut

De scherpschutter scoorde 22 punten (7/13 FG) in zijn debuut voor Dallas en schoot zes van zijn tien driepunters raak. Als team raakten de gastheren 19 schoten van afstand, waarvan er 13 (van de 21) door de hoepel gingen na de pauze, toen de Mavs eindelijk wegkwamen. De Spurs stonden nog net voor bij rust (49:47).

Daarna was de aanval van Dallas niet meer te stoppen en naast Thompson was ook Luka Doncic op dreef. Na een matige eerste helft eindigde hij de wedstrijd met 28 punten (9/25), tien rebounds en acht assists. Kyrie Irving (15, 6/17) was nog steeds op zoek naar zijn ritme, terwijl Dereck Lively II (15, 11 rebounds, 6 assists) een double-double bijdroeg vanaf de bank. Maxi Kleber speelde 15 minuten en noteerde drie punten (1/3), vier rebounds en een sterk blok.

De Mavs scoorden 40 punten in het derde kwart en na een no-look pass van Doncic op P.J. Washington (11) was de voorsprong ineens 14 punten. De Spurs kwamen terug tot op drie punten, maar aan het begin van de laatste periode sloegen de Mavs vijf driepunters op rij (3x Doncic, 2x Thompson) en zetten een 15:2 run neer in slechts drie minuten.

NBA: Victor Wembanyama nog steeds op zoek naar zijn vorm

Victor Wembanyama had geen goede wedstrijd voor de Spurs. De regerend Rookie of the Year scoorde 17 punten en pakte negen rebounds, maar miste ook vier schoten en raakte slechts vijf van zijn 18 pogingen (1/8 driepunters). Nieuwe contractant Chris Paul (3, 1/6, 7 rebounds, 8 assists) was ook nog niet de boost waar de Spurs op gehoopt hadden, terwijl Jeremy Sochan en Julian Champagnie de topscorers van de Spurs waren met elk 18 punten.

De Spurs hebben nu vijf thuiswedstrijden op rij op het programma staan, te beginnen met Houston in de Alamo River op zondagavond. Op dezelfde dag zijn de Mavs gastheer van de Phoenix Suns, die een dag eerder een zwaarbevochten overwinning in overtime boekten tegen de L.A. Clippers.