zondag, september 8, 2024
HomeBasketballStart van de play-offs: Alba verplettert Bonn - 99ers verslaan Vechta

Start van de play-offs: Alba verplettert Bonn – 99ers verslaan Vechta

De play-in wedstrijden zijn gespeeld en de BBL play-offs zijn vrijdag van start gegaan. Alba ging goed van start tegen Bonn, terwijl Chemnitz ’s avonds Rasta Vechta versloeg

Alba Berlin en Niners Chemnitz zijn succesvol van start gegaan in de play-offs van de German Basketball League. Berlijn won de eerste kwartfinale thuis tegen Telekom Baskets Bonn met een duidelijke 94:68 (41:31) voor 7071 toeschouwers op vrijdagavond. Chemnitz zegevierde tegen Rasta Vechta met 83:77 (42:34).

Alba en Chemnitz leiden dus de best-of-five serie met 1:0 en de volgende wedstrijden tussen de twee teams zijn op zondag. Berlijn en Chemnitz hebben weer een thuisbaan voordat ze volgende week dinsdag naar respectievelijk Bonn en Vechta reizen in de derde wedstrijd.

De wedstrijd in Berlijn begon erg stroef en er was aanvankelijk geen echt ritme. De verdedigende linies domineerden aan beide kanten. De thuisploeg maakte in het begin te veel turnovers en miste te veel schoten. Maar een 10:0 run vlak voor rust gaf Alba een voorsprong van twee cijfers bij de rust

De thuisploeg ging na rust naadloos verder waar het gebleven was. Bonn bleef met veel fysiek verdedigen, maar Berlijn kon de voorsprong uitbreiden. Alba trok de wedstrijd met aplomb naar zich toe en kon zelfs een aantal vaste spelers sparen. De beste scorers waren Matt Thomas van Berlijn met 18 punten en Noah Kirkwood van Bonn (14).

Chemnitz trekt weg in het derde kwart

De twee verrassingsteams Chemnitz en Vechta vochten aanvankelijk een duel op ooghoogte uit. Europa Cup-winnaars Chemnitz hadden echter de betere verdediging en waren ook superieur aan het pas gepromoveerde Vechta in de afwerking. Daardoor trokken de Saksen weg in het derde kwart. Vechta gaf echter nooit op en produceerde een sterk laatste kwart. Uiteindelijk redden de Niners de overwinning. De beste scorers waren Deandre Lansdowne (Chemnitz/22) en Tommy Kuhse (Vechta/18).

Alba Berlin – Telekom Baskets Bonn 94:68 (17:14,24:17,27:20,26:17)

Punten Alba Berlin: Thomas 18, Thiemann 12, Brown 10, Hermannsson 10, Mattisseck 8, Delow 7, Wetzell 7, Rapieque 6, Schneider 5, Nikic 4, Olinde 4, Koumadje 3
Telekom Baskets Bonn: Kirkwood 14, Watson Jr. 12, Pape 11, Kennedy 9, Fobbs 8, Frey 7, Sengfelder 4, Flagg 3