dinsdag, september 17, 2024
HomeFootballSildillia breekt de ban: Franse Bundesliga-profs maken er een potje van

Sildillia breekt de ban: Franse Bundesliga-profs maken er een potje van

Guinea eiste veel van favoriet Frankrijk en kreeg een paar grote kansen, vooral in de eerste helft. Uiteindelijk ontbrak het de West-Afrikanen aan dat beetje geluk – en de Equipe Tricolore scoorde de 1:0 winnaar uit een set piece

Frankrijk maakte niet echt indruk aan het begin van de Olympische Spelen, maar toch wisten ze de VS uiteindelijk met 3:0 te verslaan. Bondscoach Thierry Henry bracht één wijziging aan en bracht Akliouche in voor Millot op de rechterflank.

Guinee daarentegen, dat ongewijzigd was na hun teleurstellende 2-1 nederlaag tegen Nieuw-Zeeland, stond echt onder druk en had punten nodig om een vroege exit te voorkomen. De West-Afrikanen, onder leiding van Naby Keita van Bremen, toonden veel enthousiasme en brachten de Franse ploeg lange tijd in de problemen.

De Guinezen toonden zich agressief, drongen herhaaldelijk aan en veroverden de bal. Ze creëerden ook meer kansen in de eerste helft tegen de gastheren, die bij vlagen gepasseerd werden. Maar omdat doelman Restes redding bracht op Diawara (9′), Keita’s (40′) en Touré’s vermeende doelpunten (45+3) beide werden afgekeurd wegens buitenspel en Lukeba op de lijn redding bracht op zijn Leipziger clubgenoot Ilaix Moriba (45+10), gingen ze doelpuntloos de rust in.

Frankrijk verbetert tegen het einde

Na de pauze bleef het een intens en gelijkopgaand duel, maar de Equipe Tricolore voerde de druk op naarmate de wedstrijd vorderde. De Fransen moesten echter wachten tot de 75e minuut voordat ze konden vieren: Na een inworp konden de Guinezen de bal niet goed wegwerken en na een zijwaartse beweging zette Olise vanaf rechts voor op Sildillia. De Freiburg-speler kopte vanaf vijf meter perfect in de verre hoek.

De 1:0 was ook de eindstand, want Guinee had geen pijlen meer in de koker en werd uiteindelijk verslagen door de Fransen. De West-Afrikanen hebben dus nog nul punten, maar zijn nog niet uitgeschakeld omdat de Verenigde Staten eerder Nieuw-Zeeland met 4-1 hadden verslagen. Als Guinee de Amerikanen met drie doelpunten of meer verslaat op de laatste speeldag en Nieuw-Zeeland verliest van Frankrijk in de parallelle wedstrijd, dan zijn Keita & Co. nog steeds door.

De gastheren daarentegen zijn ondanks hun zes punten nog niet door en hebben nog minstens één punt nodig om alleen de kwartfinales te bereiken.