Site pictogram Sports of the Day

Showtime: VS verpletteren Brazilië in de kwartfinales

De Verenigde Staten toonden geen zwakte in hun kwartfinale tegen Brazilië en boekten een overtuigende 122:87 overwinning. De overwinning kwam nooit in gevaar tegen de overbelaste Zuid-Amerikanen

De VS werden slechts beperkt uitgedaagd in hun vierde wedstrijd op deze Olympische Spelen, maar de ploeg van Steve Kerr was vooral sterk in de aanval. Onder aanvoering van een uitstekende LeBron James (12, 5/6 FG, 9 assists, 3 steals in 16 minuten) schoten de Amerikanen 58 procent van het veld en 48 procent (15/31) van de driepuntslijn.

Naast James maakten ook topscorer Devin Booker (18 punten, 5/7 driepunters), Joel Embiid (14 punten in 12 minuten) en Anthony Davis (13, 8 rebounds) indruk. Bruno Caboclo (30, 13/20 FG) was de topscorer voor Brazilië, verder scoorde alleen Georginho de Paula (15) in de dubbele cijfers.

De VS stond zichzelf alleen een kleine periode van zwakte toe in het tweede kwart. De VS gingen daar meer dan vier minuten zonder velddoelpunt en Brazilië verkleinde de achterstand tot acht punten met een 13:2 run, maar een driepuntsfout op Stephen Curry en een driepunter van Embiid haalden meteen de wind uit de zeilen van de comeback.

Brazilië kansloos tegen de VS

De goudfavorieten gingen snel aan de slag, vooral LeBron was volledig gefocust en controleerde het spel naar believen. De eerste vier driepunters werden geslagen (twee door Embiid en Booker elk), de VS kwamen snel in hun ritme en hielden dat, met een kleine uitzondering in het tweede kwart, vol. Met uitzondering van Kevin Durant had elke speler een velddoelpunt in de boxscore bij de rust, plus 19 assists op 23 worpen en een 63:36 voorsprong bij de rust.

Daarna namen de goudfavorieten wat gas terug, maar er waren nog steeds hoogtepunten, zoals een spectaculaire put-back dunk van Anthony Davis. James daarentegen kreeg een onbedoelde elleboogstoot tegen zijn hoofd en keerde niet terug. Dat was ook niet nodig, want de VS doorbrak de 100-puntengrens zonder hem al na twee minuten in het vierde kwart.

In de halve finales staan de VS nu tegenover Servië, waarmee ze al in de groepsfase in competitie waren. Daar wonnen de VS met een overtuigende 110:84 overwinning