donderdag, september 19, 2024
HomeFootballShaqiri scoort in de 120e +3, Hitz redt penalty in de 120e...

Shaqiri scoort in de 120e +3, Hitz redt penalty in de 120e +4: Basel voorkomt uitschakeling

FC Basel is op een bijzondere manier doorgedrongen tot de laatste 16 van de Zwitserse beker. De extra tijd tegen tweede divisionist Stade Nyonnais bleek memorabel

Alles stond klaar voor de laatste krachtmeting: 120 minuten waren verstreken tussen tweede divisionist Stade Nyonnais en favoriet FC Basel, maar toen werd het pas echt interessant: Basel, in de minderheid sinds de 116e minuut (geel-rood tegen Avdullahu), kreeg een penalty.

De ingevallen Shaqiri (pas een maand terug bij de club en dit keer gewisseld in de 78e minuut) met de aanvoerdersband om zijn arm zette hem om voor de vermeende overwinning (120.+3).

“Dangge Marwin”, tweette de FCB

De extra tijd had echter nog een andere wending in petto: Cissé, die uitgeleend werd aan Stuttgart, kreeg aan de andere kant nog een strafschop tegen voordat het laatste fluitsignaal klonk. Toen kwam het moment voor de derde voormalige Bundesligaspeler: ex-BVB- en FCA-doelman Hitz redde het schot van Nyon-aanvaller Koré – en behoedde de eerstedivisionist voor een strafschoppenserie. Het bleef dus 1:0.

“Dangge Marwin,” twitterde FCB na het laatste fluitsignaal voor 3.100 toeschouwers in het Stade de Colovray in de stad waar de UEFA is gevestigd. Tijdens de normale speeltijd moesten of mochten de underdogs uit Nyon hun doelman Mastil bedanken, bijvoorbeeld tegen de ex-Hertha speler Kade (50e). Zijn ploeggenoot Kololli kopte de bal weer over het lege doel (60′) – zodat er extra tijd gespeeld moest worden

De loting voor de ronde van 16 vond meteen daarna plaats: Basel neemt het thuis op tegen competitierivalen FC Sion