Site pictogram Sports of the Day

Schröder met goed debuut in voorseizoen – toppick Risacher overtuigt

Dennis Schröder begon het voorseizoen bij de Brooklyn Nets met een 106:115 nederlaag. De Duitse aanvoerder van de wereldkampioen zette echter een goede prestatie neer. Hetzelfde gold voor top pick Zaccharie Risacher, die voor het eerst het shirt van Atlanta Hawks aantrok.

Schröder speelde alleen in de eerste helft tegen de L.A. Clippers in Oceanside/Californië. De Duitser verzamelde tien punten (4/7 FG), vijf assists en twee steals als starter op één. Ben Simmons zat ook in de startende vijf, maar werd ingezet in de frontcourt. De Australiër bleef flets, maar nam in ieder geval één jumpshot, die hij miste. Simmons scoorde twee punten (1/5 FG) en pakte drie rebounds.

Kawhi Leonard moest daarentegen rusten voor de Clippers en de andere starters hadden ook vrij na de pauze. James Harden was topscorer met 14 punten (6/9) in de eerste helft, maar had ook zes turnovers in 16 minuten.

Het was de tweede voorseizoenwedstrijd van de Suns in East Lansing/Michigan. Kevin Durant scoorde 21 punten (8/12) in slechts 19 minuten. De starters speelden ook goed in het derde kwart en leidden met maar liefst 20 punten toen nieuwe coach Mike Budenholzer zijn reserves inschakelde. Jalen Duren (17) en Jaden Ivey (16) waren de topscorers voor Detroit, terwijl Cade Cunningham (3, 1/6, 8 assists) geen ritme had.

Top pick Zaccharie Risacher maakt goed debuut voor Atlanta

Voor Chicago maakte Josh Giddey (11, 7 rebounds, 3 assists) een solide debuut, maar de driepunter wilde niet vallen (0/3). Het ging beter met Coby White (21), terwijl Evan Mobley (19, 9/14) de meeste punten scoorde voor Cleveland. Chicago’s loterij-pluk Matas Buzelis kwam van de bank en scoorde tien punten in 21 minuten.

In het debuut van top pick Zaccharie Risacher versloegen de Atlanta Hawks Indiana met 131-130, waarbij Seth Lundry de game-winner scoorde op de sirene. Risacher werd alleen gebruikt als zesde man, maar scoorde 18 punten (7/9 FG, 3/4 drietes) met sterke kansen. Jalen Johnson (19, 10 rebounds) scoorde een double-double in 22 minuten, terwijl de Pacers hun starters alleen in de eerste helft gebruikten. De bezoekers wonnen die 24 minuten met 63:58.

LaMelo Ball maakte opnieuw een goede indruk voor Charlotte met 24 punten (6/12 driepunters) in 23 minuten. Nummer 6 Tidjane Salaün (15, 5/9 FG, 8 rebounds) maakte ook weer indruk met vier driepunters. Miami’s sterren Jimmy Butler (11) en Bam Adebayo (13) speelden alleen in de eerste helft