maandag, oktober 21, 2024
HomePremier LeagueSalah scoort en zet voor: Liverpool verslaat Chelsea nipt

Salah scoort en zet voor: Liverpool verslaat Chelsea nipt

Engelse competitieleiders Liverpool moest flink aan de bak tegen een ploeg in goede vorm van Chelsea FC, maar won uiteindelijk nipt met 2-1 dankzij een prima optreden van Salah.

Liverpool-trainer Arne Slot voerde drie wijzigingen door ten opzichte van de 1-0 zege op Crystal Palace: Kelleher verving de geblesseerde Alisson tussen de palen, terwijl Robertson en Szoboszlai er ook in kwamen voor Tsimikas en Mac Allister (beiden op de bank). Blues coach Enzo Maresca moest ook drie wijzigingen doorvoeren, met zowel Fofana als Cucurella geschorst na het 1-1 gelijkspel tegen Nottingham Forest. Adarabioyo en James, die voor het eerst sinds november 2023 weer in de basiself van Chelsea stond, begonnen in hun plaats. Fernandez (bank) kreeg ook rust en werd vervangen door Lavia

Salah brengt Liverpool op voorsprong – VAR kent penalty toe

Bij de aftrap zagen de toeschouwers aanvankelijk een voorzichtige sfeer tussen de twee teams, met in de beginfase weinig actie in de doelmond. Maar net toen de bezoekers de wedstrijd onder controle begonnen te krijgen, kregen de Blues een schok te verwerken: Colwill raakte Jones op het been in het strafschopgebied en Salah zette de daaruit voortvloeiende strafschop om en nam de leiding (29′).

Het spel kwam daarna in een stroomversnelling: Gakpo scoorde kort daarna voor de 2-0, maar een buitenspelbeslissing maakte het doelpunt ongedaan (32′). Aan de andere kant zette Jackson de Blues weer op voorsprong, maar zijn krachtige schot trof alleen de tweede paal (34′).

Er was nog een controversieel incident in de rust van de eerste helft: Jones werd in het strafschopgebied vrijgelaten door Darwin en kwam ten val in een duel met Chelsea-doelman Sanchez. Scheidsrechter John Brooks wees opnieuw naar de stip, maar na het bekijken van de beelden annuleerde de scheidsrechter de penalty (45.+2).

Krappe minuten na rust: Jones countert Jackson

Slechts een paar minuten na de pauze waren de Blues terug in de wedstrijd: Jackson maakte de gelijkmaker (48′) na een nauwkeurige pass van Caicedo. Dit werd echter pas erkend na een VAR-controle. De feestvreugde van de Blues duurde echter niet lang, want drie minuten later stond Liverpool weer voor: Salah zette Jones op, die de bal van dichtbij langs Sanchez schoof (51′).

De bezoekers waren echter nog niet verslagen, want de Blues bleven terugvechten tegen de nederlaag: vooral Neto zorgde na zijn wissel herhaaldelijk voor dreiging. Dat was ook het geval in de 74ste minuut, toen de Portugees net naast het doel van Liverpool schoot (74′). Met nog zeven minuten te spelen in de blessuretijd kreeg invaller Renato Veiga nog een kans om raak te koppen uit een vrije trap van Palmer, maar de joker kopte over het doel (90.+3).

The Blues slaagden er in de slotminuten niet meer in om overtuigende kansen te creëren en dus bleef het uiteindelijk bij een nipte 2-1 overwinning, waardoor Liverpool de toppositie in de Premier League verdedigt. The Reds komen volgende week woensdag weer in actie, wanneer ze het in de Champions League om 21.00 uur opnemen tegen RB Leipzig. Chelsea neemt het donderdag (18.45 uur) in de Conference League op tegen Panathinaikos Athene.