Site pictogram Sports of the Day

Salah maakt fout van Konaté goed: Liverpool zijn de nieuwe competitieleiders

Liverpool, dat met tien nieuwe spelers begon in vergelijking met de 5-1 League Cup-zege op West Ham United (alleen Diogo Jota begon weer), had het lange tijd erg moeilijk in het onderaanstaande Wolverhampton en was vaak een stap te laat tegen een moedige ploeg van Wolves. De ploeg van Gary O’Neil, die tot nu toe slechts één punt had gepakt, was aan de andere kant zelfverzekerd aan de bal en had genoeg combinaties, maar de thuisploeg, die onlangs nog met 3-1 had verloren bij Aston Villa, miste de kansen om te scoren.

Het duurde tot de 22e minuut voordat Matheus Cunha vanaf de rechtervleugel naar binnen trok en Alisson op de proef stelde. Pas na een half uur kregen de Reds de wedstrijd onder controle en probeerden ze zich een weg te banen naar het doel van de Wanderers. Dat lukte voor het eerst in de 40e minuut, toen Szoboszlai van dichtbij Johnstone niet wist te verslaan. Even later werd de ban echter gebroken: Diogo Jota kreeg alle ruimte, mocht voorzetten en vond Konaté in het centrum, wiens kopbal binnen ging (45′).

The Reds bleven dominant na de pauze, maar waren te slordig met hun weinige grote kansen. Salah ging niet in op de uitnodiging van Lemina en miste het verweesde doel met zijn zwakkere rechtervoet (50′). In plaats daarvan maakte Konaté een blunder aan de andere kant, waar Wolves van kon profiteren en uit het niets de gelijkmaker maakte (56′).

Salah herstelt de achterstand

Dit voorlopige resultaat duurde echter niet lang, want nog geen drie minuten later trok Nelson Semedo zijn landgenoot Diogo Jota neer in zijn eigen strafschopgebied, waardoor scheidsrechter Anthony Taylor geen andere keuze had dan naar de stip te wijzen (59′). Salah liet deze kans natuurlijk niet onbenut en herstelde de achterstand in de 61e minuut.

The Reds kregen daarna nog een paar mogelijkheden op een derde doelpunt (Jones testte Johnstone in de 79e minuut), maar verdedigend kwam de overwinning niet meer in gevaar. Er kwam niets meer van Wanderers, wat betekende dat Liverpool naar de top van de Premier League sprong met hun vijfde competitiezege, profiterend van het gelijkspel van Man City.

LFC vervolgt hun Champions League-campagne woensdag tegen Bologna (21.00 uur), terwijl Wolves aanstaande zaterdag om 16.00 uur als gastheer optreedt voor Brentford.