maandag, september 16, 2024
HomePremier LeagueSalah blijft de schrik van United: Liverpool triomfeert in Manchester

Salah blijft de schrik van United: Liverpool triomfeert in Manchester

Liverpool FC blijft volledig op koers. LFC heeft ook de eerste echte test onder Arne Slot doorstaan in hun 3-0 overwinning in Manchester. Mohamed Salah bleek opnieuw het schrikbeeld van de Rode Duivels met drie doelpunten

Twee voormalige Bayern-spelers werden door United-coach Erik ten Hag teruggeroepen in de basiself: Zowel de Ligt als Zirkzee maakten hun debuut in de basiself na hun zomerse overstap naar Manchester. Terwijl de aanvaller weinig ballen ontving, had de centrale verdediger veel te doen in de openingsminuten – en een beetje geluk: een doelpunt van Alexander-Arnold werd door de VAR afgekeurd omdat Salah nog licht aan de bal was toen Luis Diaz de paal daarvoor raakte – en buitenspel stond (6e minuut).

De twee rivalen konden het tempo van de openingsperiode niet vasthouden. De thuisploeg concentreerde zich op verdedigen en stond eigenlijk niet veel toe – voordat ze zichzelf de pas afsneden in de persoon van Casemiro. De Braziliaanse middenvelder speelde een fatale misplaatste pass in de opbouw, die Gravenberch onderschepte en uiteindelijk doorgaf aan Salah. Na zijn gevoelige voorzet stonden zowel Szoboszlai als Luis Diaz volledig vrij en knikte de Colombiaan binnen om de leiding te nemen (35′).

Fout Casemiro, assist Salah, doelpunt Luis Diaz: Dit patroon herhaalde zich zeven minuten later. Dit keer veroverde de doelpuntenmaker zelf de bal tegen de luie Casemiro en rondde hij de steekpass van Salah af met een precies direct schot in de rechterhoek om de stand bij rust gelijk te trekken (42′). Het was een prima resultaat voor de efficiënte Reds, waarbij United op een schot van Mazraoui na (39′) volkomen ongevaarlijk bleef.

Derde punt: Salah blijft schrikbeeld van United

Casemiro kreeg de maximale straf: de zesvoudig speler moest in de rust in de kleedkamer blijven en werd vervangen door de 20-jarige Premier League-debutant Collyer. De speler van eigen bodem was direct betrokken bij de beste United-kans van Zirkzee (52′), maar moest ook toezien hoe een ploeggenoot opnieuw blunderde: Dit keer leed Mainoo knullig balverlies en Liverpool strafte hem opnieuw genadeloos af, waardoor de tweevoudig assisterende Salah met een perfect direct schot van Szoboszlai voor 3-0 kon zorgen (56′).

Het was het 15e doelpunt van de LFC-aanvaller in zijn laatste twaalf competitieduels tegen Man United. Het schrikbeeld van de Rode Duivels had na zijn doelpunt zelfs nog twee keer aan zijn score kunnen toevoegen, maar miste goede kansen tegen een United-verdediging die nu aan het zwemmen was (57′, 58′). Manchester zat nu aanvallend tenminste iets beter in de wedstrijd, maar Zirkzee miste nog twee kansen van dichtbij (63e, 78e) en zorgde zo voor Liverpools eerste doelpunt van het seizoen. Daardoor heeft de ploeg van Arne Slot na drie wedstrijden dit seizoen nog steeds een clean sheet

De volgende wedstrijd van de Rode Duivels na de interlandbreak is uit bij het gepromoveerde Southampton FC (14 september, 13.30 uur), terwijl Liverpool tweeënhalf uur later Nottingham Forest ontvangt (16.00 uur).