woensdag, september 18, 2024
HomeFootballRood na negen seconden: Advincula's tranentrekkende dienst aan Boca

Rood na negen seconden: Advincula’s tranentrekkende dienst aan Boca

Boca Juniors heeft de Copa Sudamericana al in de 16e ronde moeten verlaten: De Argentijnen slaagden er niet in Cruzeiro op strafschoppen te verslaan – mede omdat voormalig Hoffenheim-speler Advincula hen een opmerkelijke slechte dienst bewees

De laatste drie kwartfinalisten in de Copa Sudamericana werden vrijdagavond bepaald – en Boca Juniors zit daar verrassend genoeg niet bij. Na een 1-0 overwinning in de eerste etappe, veiliggesteld door doelpuntenmaker Cavani met zijn golden goal na 65 minuten, ging de traditionele Argentijnse club onderuit tegen het Braziliaanse Cruzeiro.

Deels omdat de wedstrijd niet ongunstiger had kunnen beginnen: Advincula, die van januari tot juni 2013 twee Bundesliga-wedstrijden had gespeeld voor TSG 1899 Hoffenheim, tilde een bal op de middenlijn over zijn tegenstander heen en joeg er vervolgens achteraan. Cruzeiro-aanvoerder Romero was echter eerder bij de bal, voordat Advincula een vervelende stap op zijn rechterenkel zette.

Romero rolde op de grond van de pijn en Advincula zei meteen dat hij weer moest opstaan. Toen scheidsrechter Wilmar Roldan kort daarna in het tumult Advincula de rode kaart toonde, staarde hij eerst vol ongeloof naar het strafschopgebied voordat hij pleitte voor clementie. De 44-jarige Colombiaanse scheidsrechter, die ook vier WK-wedstrijden heeft geofficialiseerd, bleef echter bij zijn beslissing

Ex-Hamburger Walace neemt toe

Op weg naar de spelersbank barstte Advincula in tranen uit en moest worden ondersteund door zijn verzorgers. Romero kon gelukkig verder spelen na de zware klap. Boca moest het in de minderheid doen en keek al na 21 minuten tegen een 2-0 achterstand aan.

Matheus Henrique had na negen minuten het eerste doelpunt van Cruzeiro gemaakt en voormalig Hamburg en Hannover speler Walace maakte er 2-0 van in de 21ste minuut. Gimenez maakte er nog voor rust 1-2 van voor Boca (45-3), maar het duel moest later beslist worden in een strafschoppenserie.

In de shoot-out nam Merentiel als laatste man de penalty, waardoor Cruzeiro – met ex-Wolfsburg-speler William en ex-Nuremberg-speler Matheus Pereira in de basis – hun kwartfinaleplaats kon vieren.