Site pictogram Sports of the Day

Reus assisteert in derbyzege in L.A. – Teuchert’s doelpunt niet genoeg voor St. Louis

Marco Reus gaf het spannende stadsduel in Los Angeles in de slotfase een beslissende wending. Cedric Teuchert en Hany Mukhtar kwamen op het scorebord in de MLS

Ex-Frankfurt speler Dejan Joveljic was een van de hoofdrolspelers in een spannende “El Trafico” in de Californische metropool Los Angeles – en ook Marco Reus speelde een rol in de 4:2 overwinning van LA Galaxy op LAFC.

Voor de bezoekers zag het er aanvankelijk schitterend uit. Mateusz Bogusz (4e) en Denis Bouanga na een assist van Timothy Tillman (15e) gaven LAFC een 2-0 voorsprong in het eerste kwartier. De thuisploeg begon aan de comeback vanaf de 53ste minuut. Joveljic (53e, 67e) en Edwin Cerillo (55e) draaiden de rollen binnen twaalf minuten om. En toen Lewis O’Brien in de 79e minuut de rode kaart kreeg voor FC, gecoacht door Steven Cherundolo, profiteerden de rivalen van hun overwicht en scoorden het beslissende doelpunt. Reus zette ex-Barcelona-prof Riqui Puig voor het strafschopgebied, die met een schot in de rechterhoek zijn tiende doelpunt van het seizoen maakte: 4:2 (86′).

“Ik ben trots op de jongens omdat ze in het begin een klap in hun gezicht kregen, maar daarna een goed gevecht leverden”, zei Galaxy-coach Greg Vanney. Het was de eerste keer dat de Galaxy een derby won na drie nederlagen op rij tegen LAFC. Reus & Co. leiden de Western Conference tafel met 55 punten voorsprong op hun tweede geplaatste stadsrivalen (47).

De bliksemdoelpunt van Teuchert is niet genoeg voor St. Louis

St. Louis City SC (28) staan voorlaatste na een 3-1 thuisnederlaag tegen Minnesota United en ondanks de openingstreffer van Cedric Teuchert in de 4e minuut. Ex-Augsburg speler Kelvin Yeboah besliste de wedstrijd vanaf de penaltystip in de slotfase.

Ondertussen staat Nashville SC voorlaatste in het oosten, dat Inter Miami (62 punten) blijft aanvoeren na een briljante comeback van Lionel Messi. De club uit Tennessee won immers met 2:0 in Atlanta. Voormalig MLS MVP Hany Mukhtar uit Berlijn maakte er met een doelpunt 2-0 van.

Coach Sandro Schwarz en de New York Red Bulls verloren met 2-1 bij Chicago Fire en blijven op de vierde plaats staan in de Eastern Conference.