dinsdag, september 17, 2024
HomeFootballReal's Supercup generale repetitie een succes: Chelsea zonder middelen tegen Brahim Diaz

Real’s Supercup generale repetitie een succes: Chelsea zonder middelen tegen Brahim Diaz

Real Madrid heeft de eerste overwinning behaald in de derde wedstrijd aan het einde van hun Amerikaanse tournee: Een sterke 30 minuten was genoeg voor de witten tegen een aanvankelijk overbelast Chelsea

Na nederlagen tegen Milaan (0:1) en aartsrivalen Barcelona (1:2) was Real Madrid vastbesloten om aan het einde van hun reis naar de Verenigde Staten hun eerste overwinning te boeken, wat vooral duidelijk werd in de eerste 30 minuten in het Bank of America Stadium in Charlotte (North Carolina). Nog steeds zonder nieuwe zomersigneerder Mbappé en Engelands EK-speler Bellingham, die niet deelnamen aan de overzeese reis, speelde Real hun tegenstanders in de eerste 30 minuten tegen de muur.

Er heerste meerdere malen chaos in het strafschopgebied van Chelsea, waaronder in de 17e minuut toen Brahim Diaz de bal net naast de linkerpaal schoof. Slechts twee minuten later werd de uiterst wankele verdediging van de Blues weer volledig blootgesteld. Real speelde kat en muis met Chelsea in hun strafschopgebied voordat Brahim Diaz de bal gaf aan Vazquez, wiens afgeketste schot met de linkervoet in de linkerbenedenhoek belandde – de 25 miljoen kostende nieuweling Jörgensen was voor de eerste keer verslagen.

Even later was de dominantie ook duidelijk te zien op het scorebord: Vinicius Junior speelde een briljante steekpass op links buiten het strafschopgebied, waar Brahim Diaz de aarzelende Jörgensen omspeelde en vanuit een scherpe hoek binnenschoot (27′).

Nkunku mist de gelijkmaker

Pas daarna werd de Premier League-club wakker en scoorde Chelsea nog voor rust de gelijkmaker – omdat Real ook slordig verdedigde. Na een voorzet van wereldkampioen Fernandez kwam Courtois bij de tweede paal niet uit zijn doel en zijn tegenstander kwam niet in het duel, waardoor Madueke van dichtbij binnen kon knikken en de stand op 1-2 kon brengen (39′).

Chelsea kreeg opnieuw de beste kans in de tweede helft – enkele seconden na rust. Dit keer was Lunin, die Courtois had vervangen, echter klaarwakker en onthield hij Nkunku, die tijdens de zomervoorbereiding op doel had gestaan, van de gelijkmaker (46′).

Het eindresultaat was een 2-1 overwinning voor Champions League winnaars Real Madrid, die de test konden omschrijven als een geslaagde generale repetitie voor de Europese Super Cup finale tegen Europa League kampioenen Atalanta Bergamo op 14 augustus. Chelsea’s laatste vuurproef voor de start van de Premier League wacht zondag (16.00 uur) wanneer de Italiaanse kampioenen Inter Milaan op bezoek komen op Stamford Bridge.