vrijdag, september 27, 2024
HomeLa LigaReal gokte bijna voor de derby - Vazquez herinnert ons aan februari...

Real gokte bijna voor de derby – Vazquez herinnert ons aan februari 2018

Real Madrid blijft meeliften op de golf van succes: dinsdagavond versloegen de witten ook Deportivo Alaves – waarbij vooral de slotfase als waarschuwingsschot diende voor de komende stadsderby

Na een trage start van het nieuwe La Liga-seizoen komt Real Madrid geleidelijk op stoom. De witten vierden dinsdagavond een 3-2 thuisoverwinning op Deportivo Alaves. Vazquez, aanvoerder van de regerende Champions League-winnaars, speelde een sleutelrol in de overwinning.

En hij was er meteen bij betrokken aan de andere kant van het veld: na een lange bal van Fede Valverde en een perfecte assist van Vinicius Junior scoorde de Spanjaard al na 55 seconden. Het was het snelste La Liga-doelpunt van het seizoen – en het snelste van Real sinds februari 2018, toen uitgerekend Vazquez het Bernabeu al na 47 seconden tot leven bracht in de 5-2 overwinning op Real Sociedad

Real bleef in de wedstrijd, maar richtte zich daarna waarschijnlijk te veel op de scheidsrechter. Daardoor liet de vermeende 2:0 lang op zich wachten, met Mbappé net buitenspel na enkele fraaie verticale passes (22′). Vijf minuten voor rust mocht de Fransman echter feestvieren: na een een-tweetje met Bellingham was Mbappé onhoudbaar in het strafschopgebied en maakte hij er 2:0 van (40′). Het was Mbappé’s vijfde La Liga-doelpunt in zijn zevende optreden

Rodrygo scoort ongehinderd

Hij kwam een paar seconden voor rust net te kort voor een harnas nadat een kopbal van Tchouameni werd verlengd (45.+1). Meteen na rust stond het 3-0 omdat Alaves veel te slordig was in de verdediging. Vazquez passte de bal op rechts naar Rodrygo, die de bal ongehinderd in de turbostand schoot en doelman Sivera vanuit een scherpe hoek krachtig binnentikte (48′).

Real schakelde vervolgens een paar versnellingen terug met het oog op de taken die voor het grijpen lagen. Maar zelfs de helft van de kracht was genoeg om hun comfortabele voorsprong te behouden. De thuisploeg breidde de voorsprong bijna uit, maar joker Endrick raakte alleen de lat (73′). Abde Rebbach miste lange tijd de beste kans voor Alaves toen hij de bal op de binnenkant van de rechterpaal tikte (77′).

De wedstrijd leek gespeeld toen Benavidez weer op gang kwam: eerst maakte hij er 1:3 van via de binnenkant van de paal – en een minuut later zette hij Kike Garcia op 2:3 (85, 86). Plotseling was de spanning terug, Real dreigde de overwinning weg te gokken. Maar uiteindelijk bleef het bij een verdiende thuisoverwinning

Na hun vijfde competitiezege op rij staat Real zondag voor een zware test. De uitwedstrijd bij stadsrivalen Atletico wacht. Op 24 september 2023 leed Real hun laatste La Liga nederlaag tot nu toe op dezelfde locatie (1-3) – een herhaling is ongewenst vanuit het oogpunt van Carlo Ancelotti