dinsdag, september 17, 2024
HomeFootballPulisic irriteert Barcelona - maar Lewandowski slaat twee keer terug

Pulisic irriteert Barcelona – maar Lewandowski slaat twee keer terug

Hansi Flick blijft na 90 minuten ongeslagen bij FC Barcelona. De Catalanen overwonnen een 2-0 achterstand tegen Milan in Baltimore – en verloren vervolgens in een “show penalty shoot-out”

Onder de nieuwe coach Hansi Flick blijft FC Barcelona moeilijk te verslaan: na voorbereidende overwinningen op Manchester City (4:1 op strafschoppen) en Real Madrid (2:1), eisten de Catalanen woensdagavond ook alles van een veel prominenter AC Milan.

Voor 51.337 toeschouwers in het M&T Bank Stadium in Baltimore (Maryland) gingen de Italianen echter veel beter van start. Want ex-Dortmund-speler Pulisic blonk uit in zijn “thuiswedstrijd”: Al na tien minuten zette de USA-international met een uitstekende en goed georganiseerde pass de voormalige Frankfurt-speler Jovic op en even later omspeelde hij de Duitse doelman ter Stegen met een schot met links vanuit een scherpe hoek na een pass van Rafael Leao (15e minuut).

Barcelona werd uitgedaagd – en nu kwam het. Na een snelle uitbraak naar voren gaf Lewandowski Raphinha op links de bal, maar de 19-jarige doelman Torriani had een geweldige dag (18). Raphinha vond echter doelpuntenmaker Lewandowski na een enorme ricochet, die Thiaw, die aarzelde bij een tackle, afstrafte met een schot van rechts in de rechterbenedenhoek – slechts 1:2 (22′).

In deze fase zorgde het verticale spel van Barcelona voor grote problemen bij Milan, maar Torriani redde opnieuw op de inzet van Raphinha (24′). Kort daarna redde de Milanese doelman een kopbal van dichtbij van Lewandowski van de lijn (29). Barcelona vierde feest in de eerste helft, maar Lewandowski’s briljante back-heel naar Pau Victor werd afgekeurd wegens buitenspel

Flick: “We speelden een geweldige tweede helft”

Na de pauze bleven de Catalanen in het strijdperk en maakten ze gelijk met deze combinatie: Pau Victor, de held van de Clasico, stormde op rechts het strafschopgebied binnen en zette perfect voor op Lewandowski, die alleen zijn linkervoet uit hoefde te houden (58′).

De wedstrijd ging uiteindelijk naar een penalty shoot-out na de reguliere 90 minuten, waarin verschillende professionals hun zenuwen verloren, maar Torriani ontzegde de 20-jarige Faye de beslissende poging.

We speelden een geweldige tweede helft”, loofde Flick meer dan eens tijdens de daaropvolgende persconferentie. Lewandowski kreeg speciale lof van de voormalige Bayern-coach: “Hij verdiende beide doelpunten omdat hij er heel hard voor werkte.” Over het algemeen is de voormalige bondscoach tevreden over wat zijn ploeg hem laat zien tijdens de Amerikaanse tournee. “We hebben 16-jarige spelers die uitzonderlijk goed hebben gespeeld,” zei Flick. “Er zijn spelers die de afgelopen dagen echt veel verbeterd zijn.”