maandag, september 16, 2024
HomeLigue 1Pass zonder blikken of volley: Barcola en co. betoveren PSG-fans

Pass zonder blikken of volley: Barcola en co. betoveren PSG-fans

Mbappé? PSG-fans zijn de naam waarschijnlijk vergeten, in ieder geval tijdens de eerste thuiswedstrijd. Want zonder de vertrekkende spits betoverden de Parijzenaars hun fans in hun 6-0 overwinning op Montpellier. Vooral Barcola was een genot om naar te kijken

In de eerste wedstrijd na het Mbappé-tijdperk had Luis Enrique aanvankelijk ook afstand genomen van zijn sympathieke partner: Barcola en Dembelé hadden eerst moeten toekijken in Le Havre (4:1) voordat ze in de slotfase de beslissers werden met hun doelpunten voor respectievelijk 2:1 en 3:1. Het bod van het duo was succesvol, wat betekende dat ze allebei begonnen in hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

En Barcola ging meteen verder waar hij zeven dagen geleden was gebleven. Terwijl de 21-jarige vier minuten voor het einde had gescoord in Le Havre, scoorde hij dit keer na vier minuten. Hij liet zijn tegenstander Tchato staan en scoorde via de binnenkant van de linkerpaal. Paris scoorde bijna twee keer: Joao Neves, die Luis Enrique samen met Marquinhos en Nuno Mendes ook in de basis had gebracht, kopte een corner van Dembelé over de lat (7e).

Daarna deed PSG het iets rustiger aan, maar zonder de controle te verliezen. Maar Barcola wilde niets te maken hebben met rust op deze avond, zijn voeten jeukten duidelijk. De linkervleugelspeler toonde een enorm enthousiasme voor het spel en creëerde herhaaldelijk kansen. Hij zette Asensio op 2-0 (24′) nadat Joao Neves hem met een fraaie actie had opgesteld (het was de vierde assist van de zesman in zijn tweede wedstrijd – geen enkele nieuwe ondertekenaar heeft er ooit zoveel gehad na twee Ligue 1-wedstrijden) en miste daarna twee keer zijn brace (26′, 27′).

Toen Donnarumma de enige kans van Montpellier onschadelijk maakte – Nardin testte de doelman met een kopbal uit een corner (29) – gingen de teams met een 2-0 voorsprong de rust in.

Zaire-Emery fopt Kouyaté voor het doel

Dit resultaat duurde niet lang, want de gastheren hadden veel plezier. Een voorbeeld: de no-look pass van Asensio voor de 3:0, die de Spanjaard doorspeelde naar Dembelé, die Barcola opzette (53′).

De thuisploeg breidde de voorsprong al even spectaculair uit. Hakimi liet een volley er makkelijk uitzien (58′) en Zaire-Emery tunnelde Kouyaté voordat hij scoorde (60′).

Kort nadat het 5:0 stond, haalde Luis Enrique zijn aanvalstrio (Dembelé, Asensio en Barcola) van het veld (62′). Dit had een merkbaar effect op het spel, waardoor het tempo van de kansen niet meer zo hoog lag. Uiteindelijk scoorde Lee het laatste doelpunt met een droog schot van afstand en PSG’s zesde doelpunt van de avond (82′).

Volgende wedstrijd voor Paris, dat nu tien doelpunten heeft gemaakt in twee competitiewedstrijden, is Lille volgende week zondag (20.45 uur). Een dag eerder ontvangt MHSC Nantes (19.00 uur).